Επικίνδυνο θράσος λαθροϋλοτόμων

Μετά την ανακάλυψη των 200 τόνων παράνομης ξυλείας στον ορεινό Βάλτο και αφού βούιξε όλη η Ελλάδα, λαθροϋλοτόμοι συνέχισαν το έργο τους: 30 τόνοι βρέθηκαν πριν χθες σε απόσταση μικρότερη του μισού χιλιομέτρου.

kausoxula

Λερναία Ύδρα αποδεικνύεται ότι είναι τα κυκλώματα των παράνομων υλοτόμων που λυμαίνονται τα δάση στη Δυτική Ελλάδα και πολύ περισσότερο στην Αιτωλοακαρνανία. Χθες το απόγευμα, η Δασική Υπηρεσία εντόπισε νέα μεγάλη ποσότητα ξυλείας, δίπλα απ΄ το σημείο όπου προ ημερών είχε βρεθεί η ασύλληπτη ποσότητα των περίπου 200 τόνων. 

Αυτή τη φορά και σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, πρόκειται για 30 περίπου τόνους ξυλείας. Η Διεύθυνση Δασών, υπό τον προϊστάμενο κ. Νικήτα Μάζη βρέθηκε από νωρίς στο σημείο. Όπως δήλωσε ο ίδιοςστο agrinioreport.com, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γιώργος Διδασκάλου ήταν ενήμερος από την πρώτη στιγμή και έδωσε τις σχετικές κατευθύνσεις.

Οι επιτήδειοι σκέφτηκαν, μάλλον, ότι μετά τον εντοπισμό της παράνομης ξυλείας και τον καταλογισμό ευθυνών στο μέλος δασικού συνεταιρισμού, που παραδέχθηκε την εμπλοκή του,  οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν θα ασχολούνταν τόσο σύντομα ξανά με την περιοχή του Θυάμου. Λογάριασαν, όμως, χωρίς τη Διεύθυνση Δασών….

Πηγή: http://agrinioreport.com/



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: ,

1 replies

  1. Το προλαμβάνειν εστί καλλίτερον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading