Σεμινάριο – Εκπαίδευση από τον Παναγιώτη Καλλίρη, Δ/ντή Δασών Κορινθίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Εθελοντικό Σύλλογο Δασοπροστασίας Λουτρακίου, στο Πάρκο Δεξαμενής, το προγραμματισμένο Σεμινάριο – Εκπαίδευση από τον Δ/ντή Δασών Κορινθίας, Παναγιώτη Καλλίρη, σχετικά με τις δασικές πυρκαγιές και τους τρόπους αντιμετώπισης τoυς.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν παλιοί και νέοι εθελοντές, το προεδρείο και οικιστές του Φλοίσβου που στηρίζουν κάθε εθελοντική προσπάθεια και ιδιαίτερα αυτές που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος.

Και αυτή τη φορά ο κ.Καλλίρης ήταν καταπληκτικός, απόλυτα κατανοητός, παραστατικότατος, πάντα επίκαιρος και ενημερωμένος.

Αναφέρθηκε στις διάφορες πυρκαγιές και στους τρόπους αντιμετώπισης τους, τόνισε ότι κανένας δε θα πρέπει να μένει απαθής θεατής σε μια τέτοια περίπτωση και ότι ένα τηλεφώνημα στην Πυροσβεστική δεν είναι αρκετό.

Η ενεργός συμμετοχή από τον καθένα μας είναι απαραίτητη, όμως για να είναι ουσιαστική αυτή και χωρίς προσωπικό κίνδυνο θα πρέπει να ακολουθηθούν κάποιοι κανόνες, τους οποίους και μας ανέπτυξε.

Επισήμανε τον μεγάλο κίνδυνο των πυρκαγιών φέτος, λόγω της μεγάλης χαμηλής βλάστησης από τις πολλές βροχοπτώσεις, και αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε και να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα.

Είναι απαράδεκτο τόνισε να ξοδεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μια κατοικία που συνορεύει με δασική έκταση και να μην διατίθενται λίγα ευρώ για μια στοιχειώδη πυροπροστασία με λίγα κυβικά νερό και μια αντλία που να λειτουργεί ανεξάρτητα από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Μίλησε για τον σωστό τρόπο αντίδρασης των κατοίκων σε μια περίπτωση πυρκαγιάς στην περιοχή τους και τέλος αναφέρθηκε στην παντελή έλλειψη ενημέρωσης της νέας γενιάς, πράγμα που σε μεγάλο βαθμό γίνεται σε χώρες ανεπτυγμένες.

Έγιναν και ορισμένες ασκήσεις μεταφοράς ηλικιωμένων, τραυματιών και κατάσβεσης πυρκαγιών.

kalliris_loutraki_puroprostasia

Ήταν μια πολύ καλή ενημέρωση, μπράβο σε αυτούς που την οργάνωσαν και συγχαρητήρια στο Δ/ντή Δασών Κορινθίας, Παναγιώτη Καλλίρη, για την προσφορά του αυτή σε όλους μας.

Εμείς από τη μεριά μας  εν όψη της αντιπυρικής περιόδου 2015 που ξεκινά σε ένα περίπου μήνα, έχουμε ήδη αρχίσει την προετοιμασία οχύρωσης του οικισμού μας, με την καταστροφή ή απομάκρυνση κάθε καύσιμης ύλης, τον έλεγχο και πλήρωση των δεξαμενών πυρασφάλειας, τη συντήρηση των αντλιών βενζίνης, την ενημέρωση του καταλόγου των ατόμων που πιθανόν χρειαστούν βοήθεια σε μια έκτακτη κατάσταση  και την ενημέρωση των οικιστών μας για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει και φέτος να λάβουν.

Με την βοήθεια του Δήμου στην προσπάθεια αποψίλωσης της περιοχής, όπως κάθε χρόνο και την δημιουργία ζωνών πυρασφάλειας, την συνεργασία όλων των οικιστών, ελπίζουμε και φέτος να διαφυλάξουμε ανέπαφη την περιοχή μας, τη ζωή μας ,το δασικό μας πλούτο, τις περιουσίες μας  και για μια ακόμη φορά οι προσπάθειες μας να μην πάνε χαμένες.
Κώστας Μεταξάς
Πρόεδρος του Φλοίσβου-Λουτρακίου
Πηγή: http://floisvos-loutraki.blogspot.gr &


ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading