Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Τρικάλων για τις λαθροϋλοτομίες

9C99EAC708AA724534AF59C298E7FE4FΤα τελευταία έτη οι λαθροϋλοτομίες και η παράνομη μεταφορά δασικών προϊόντων έχουν πάρει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις λόγω της οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Η Ειδική Γραμματεία Δασών και η Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας έχουν καταρτίσει Ειδικό Πρόγραμμα πρόληψης λαθροϋλοτομιών έτους 2013 το οποίο υλοποιείται από τις δασικές υπηρεσίες του Νομού μας (Διεύθυνση Δασών, Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας).

Για το σκοπό αυτό τα Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας λειτουργούν καθημερινά Σάββατα Κυριακές και αργίες από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Ακόμη έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται ειδικό πρόγραμμα περιπολιών όλο το εικοσιτετράωρο για την πρόληψη και καταστολή του φαινόμενου (λαθροϋλοτο-
μιών και παράνομης μεταφοράς δασικών προϊόντων). Υπενθυμίζουμε ότι όσοι εκ των κατοίκων των ορεινών περιοχών έχουν ανάγκη προμήθειας καυσόξυλων για ατομική χρήση στο τόπο κατοικίας των, παρέχεται η δυνατότητα κάλυψής τους με διάφορους τρόπους αρκεί να απευθύνονται στις κατά τόπους αρμόδιες Δασικές Αρχές του Νομού μας.

Στη προσπάθειά μας αυτή θα θέλαμε αρωγούς όλους όσους αγαπούν, ανησυχούν και νοιάζονται για το πολύτιμο αυτό αγαθό ΤΟ ΔΑΣΟΣ.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας των υπηρεσιών μας είναι. Διεύθυνση Δασών 2431028482 Δασαρχείο Τρικάλων 2431031269 Δασαρχείο Καλαμπάκας 24310 22415

Ο Διευθυντής Δασών
Χρήστος Κουτσονάσιος
Δασολόγος

http://www.trikalanews.gr



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading