Απεσύρθη η τροπολογία για τα άρθρα του Δασικού Κώδικα

parliamentΤην Πέμπτη 21-2-2013 ήταν να συζητηθεί στη Βουλή η τροπολογία 234/06/15.02.2013 “Ρυθμίσεις θεμάτων σχετικά με τις διατάξεις των άρθρων 268 και 271 του Δασικού Κώδικα (Ν.Δ. 86/1969) και επανακαθορισμός του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για την παράνομη υλοτομία και μεταφορά δασικών προϊόντων “.  

Η εν λόγω τροπολογία εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης για τη δημιουργία Μικτής Επιτροπής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων».

Βουλευτές απο όλα σχεδόν τα κόμματα, αντέδρασαν έντονα στην κοινοβουλευτική πρακτική, όπου άσχετες τροπολογίες κατατίθενται σε νομοσχέδια άλλων υπουργείων και ζήτησαν να κατατεθούν με τη διαδικασία που προβλέπεται ως τροπολογίες σε νομοσχέδια συναφούς αντικειμένου.

Μετά απο τις συνεχείς εκκλήσεις η Κυβέρνηση απέσυρε τις τροπολογίες και το νομοσχέδιο ψηφίστηκε χωρίς το «λοιπές διατάξεις», όπου περιλαμβάνονταν η τροπολογία για τον επανακαθορισμό προς το αυστηρότερο του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου όσον αφορά την παράνομη υλοτομία και μεταφορά δασικών προϊόντων

Τέλος, ο Υφ. Εξωτερικών Κων/νος Τσιάρας τόνισε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι τη Δευτέρα μέσα από ένα νομοσχέδιο το οποίο προφανώς θα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, να κατατεθούν όλες οι τροπολογίες, ούτως ώστε μέσα στην εβδομάδα να ψηφιστούν, για να μην υπάρξουν προβλήματα διαδικαστικά.



ΚατηγορίεςΝομοθεσία, Υλοτομίες

Tags: , ,

2 replies

Trackbacks

  1. Τροποποίηση – Συμπλήρωση άρθρων του Δασικού Κώδικα | Δασαρχείο
  2. Επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και άλλες διαταξεις | Δασαρχείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading