Κ. Μητσοτάκης: Τα δομικά προβλήματα της δασοπροστασίας παραμένουν άλυτα εδώ και χρόνια

mitsotakis-dasoprostasia-98831«Εδώ και χρόνια συζητάμε τα ίδια πράγματα όσον αφορά τη δασοπροστασία στη χώρα μας, παρόλα αυτά τα δομικά της προβλήματα παραμένουν άλυτα», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

Δεκαπέντε μέρες πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ο κ. Μητσοτάκης επανέφερε την πρότασή του να τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι για το ποια δάση πρέπει να προστατευθούν κατά προτεραιότητα ώστε να μην σπαταλούνται οι ήδη περιορισμένοι πόροι για δασοπροστασία. Ανέφερε ενδεικτικά τα περιαστικά δάση της Αττικής, όπως η Πάρνηθα και το Τατόι, καθώς και τα δάση της χώρας με την μεγαλύτερη οικολογική αξία.

Τόνισε επίσης την ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης του επιπέδου συνεργασίας μεταξύ της Πυροσβεστικής και των Δασικών Υπηρεσιών για την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών ενόψει του καλοκαιριού, ενώ επισήμανε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην αρχή τους, πριν πάρουν διαστάσεις, κυρίως από πεζοπόρα τμήματα σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις. «Μια μικρή υδροφόρα μπορεί να σβήσει μια φωτιά εν τη γενέσει της. Μετά δεν φτάνουν ούτε δέκα αεροπλάνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης

Ζήτησε, τέλος, να επισημανθούν άμεσα οι υπηρεσιακές ανάγκες της Πυροσβεστικής σε εξοπλισμό και σε μέσα, ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading