Μειώνεται η διάρκεια των συμβάσεων των εποχικών πυροσβεστών σύμφωνα με νέο Προεδρικό Διάταγμα

Μείωση της 8μηνης απασχόλησης των 1. 578 εποχικών πυροσβεστών στους 5 μήνες προβλέπει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο ΣτΕ.

dasopyrosvesi

Με το προεδρικό Διάταγμα προβλέπεται, ότι οι εποχικοί πυροσβέστες θα μπορούν να ανανεώνουν τις 5μηνες συμβάσεις τους για ένα ή δύο έτη.

Ειδικότερα, με το επίμαχο σχέδιο διατάγματος τροποποιείται η ισχύουσα νομοθεσία (Π.Δ. 124/2003 και 121/2007) για «τον κανονισμό πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Πυροσβεστικό Σώμα ως πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης».

Παράλληλα, αντικαθίσταται η παλαιά διάταξη (παράγραφος 7 άρθρου 3 Π.Δ. 124/2003) που προέβλεπε, ότι οι εποχικοί πυροσβέστες μπορούσαν να επαναπροσληφθούν για πέντε περιόδους και το διάστημα αυτό μπορεί να επεκταθεί μέχρι δέκα χρόνια – κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας – εφόσον υπήρχαν υπηρεσιακές ανάγκες που το επέβαλαν.

Τέλος, η πρόσληψη των εποχικών θα επιβαρύνει κατά 11.334.917 ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό (υπουργείου Δημοσίας Τάξης) για το τρέχον οικονομικό έτος, όπως επίσης με το ίδιο ποσό θα επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς και των δυο επόμενων ετών (2014 – 2015).

Πηγή: ΑΜΠΕ



ΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading