Οι απαντήσεις στην ερώτηση του Άδ. Γεωργιάδη για την διαφθορά στις δασικές υπηρεσίες.

Με την αριθμ. 10325/30-4-2013 ερώτηση  προς την Βουλή των Ελλήνων, ο βουλευτής της ΝΔ, Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε να πληροφορηθεί από τους αρμόδιου Υπουργούς:

  1. Πώς θα παταχθεί η διαφθορά στις δασικές υπηρεσίες;
  2. Πότε θα ελεγχθούν οι περιουσιακές καταστάσεις των δασικών υπαλλήλων καθώς και των συγγενών τους;
  3. Πώς θα αποκατασταθούν οι αδικίες εις βάρος πολιτών στις περιπτώσεις πού έχουν γίνει πράξεις χαρακτηρισμού χορτολιβαδικών εκτάσεων ως δασικών και έχουν τελεσιδικήσει, Λόγω παρέλευσης της χρονικής προθεσμίας και οι ιδιώτες δεν προσέφυγαν για την ακύρωση αυτών των πράξεων, γνωρίζοντας ότι μία τέτοιου είδους διαδικασία είναι ακριβή και χρονοβόρα;

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γεώργιος Μαυραγάνης,  στην απάντηση του, ενημερώνει ότι το Σ.Δ.Ο.Ε. διενεργεί, κατόπιν καταγγελιών, σχετικούς ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ενώ ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, κ. Σταύρος Καλαφάτης, προσκομίζει το υπ’ αρίθμ. πρωτ. 2180/15-5-2013 έγγραφο – απάντηση της Ειδικής Γραμματείας Δασών/ΥΠΕΚΑ, απο το οποίο αντιγράφουμε τις τελευταίες παραγράφους που αναφέρονται στο ρόλο των δασικών υπηρεσιών και στους δασικούς υπαλλήλους.

……………………………………………………

“Οι δασικοί υπάλληλοι λοιπόν καλούνται να προστατέψουν το δημόσιο αγαθό του δάσους και τη δημόσια περιουσία, να διαχειριστούν με τέτοιο τρόπο τα οικοσυστήματα ώστε να εξασφαλιστεί η αειφορία των οικοσυστημάτων, η διατήρηση του φυσικού κεφαλαίου και της βιοποικιλότητας, να διασφαλιστεί η διατήρηση των φυσικών πόρων, γεγονός που τους φέρνει σε αντίθεση πολλές φορές με ποικίλα συμφέροντα που επιδιώκουν να αποκτήσουν εμπράγματα δικαιώματα επί δημόσιων δασικών εδαφών ή να μεταβάλλουν τη χρήση σε ιδιωτικά δασικά εδάφη.

Το να υποβαθμίζεται ο ρόλος των δασικών υπηρεσιών (δασική προστασία και αγροτική ασφάλεια) και να αγνοείται το γεγονός ότι οι δασικοί υπάλληλοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με φαινόμενα βιαιοπραγιών σε βάρος τους, προσπαθώντας να προστατέψουν τα δημόσια αγαθά και το δημόσιο συμφέρον, το να εκφοβίζονται οι υπάλληλοι με απειλές διώξεων για να αμβλύνουν την κρίση τους και να υποχωρούν εκφοβιζόμενοι, δε συνάδει με την υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύει τα δημόσια αγαθά για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.”

Στα παρακάτω αρχεία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης καθώς και τις μέχρι τώρα απαντήσεις.

Αρχείο Ερώτησης:

  • .pdf

Αρχεία Απαντήσεων:

ypeka_logo



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading