Νεκροί 19 πυροσβέστες σε κόλαση φωτιάς στην Αριζόνα

Τουλάχιστον 19 πυροσβέστες βρήκαν το θάνατο στη μάχη εναντίον μιας πυρκαγιάς χθες Κυριακή στην Αριζόνα, ανακοινώθηκε από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Γιαβαπάι, ενώ ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 18 νεκρούς πυροσβέστες.

Νεκροί 19 πυροσβέστες σε κόλαση φωτιάς στην Αριζόνα

Η Δασική Υπηρεσία της Αριζόνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως αγνοοούνταν η τύχη 19 πυροσβεστών, οι οποίοι έπαιρναν μέρος σε κατάσβεση πυρκαγιάς στο λόφο Γιάρνελ, περίπου 120 χλμ. βορειοδυτικά του Φοίνιξ. Δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

«Επιβεβαιώθηκε ότι 19 πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στην φωτιά στο λόφο Γιάρνελ της Αριζόνα», ανακοίνωσε η αμερικανική πυροσβεστική υπηρεσία σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το Reuters.

Η υπηρεσία ανέφερε ακόμη ότι ζητά από όλους «να προσευχηθούν για τις οικογένειες και τους φίλους αυτών των γενναίων ανδρών και γυναικών»

Δεν έχουν δοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες για το θάνατο των πυροσβεστών, ενώ η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το Σαββατοκύριακο, εν μέσω θερμοκρασιών ρεκόρ.

Νεκροί 19 πυροσβέστες σε κόλαση φωτιάς στην Αριζόνα

Περίπου 200 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις ανεξέλγκτες φλόγες που κατακαίνε στην περιοχή. Σχεδόν 50 σπίτια στο Γιάρνελ, αλλά και γύρω από αυτό έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε κολλέγιο της γειτονικής κοινότητας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δεκάδες άνθρωποι στο εύρος των δυτικών Πολιτειών βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρωτοφανές κύμα καύσωνα που πλήττει την περιοχή. Οι θερμοκρασίες σε κάποιες περιοχές αναμένεται να φτάσουν τους 54 βαθμούς Κελσίου, κοντά σε θερμοκρασίες ρεκόρ όλων των εποχών παγκοσμίως.

Στην Κοιλάδα του Θανάτου, στην ανατολική Καλιφόρνια, καταγράφηκε θερμοκρασία 54 βαθμών, η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Λος Άντζελες Τάιμς».

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για πολύ υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και σήμερα Δευτέρα σε πολλές περιοχές.

ΕΘΝΟΣ



ΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading