Επικείμενη απόλυση Δασοφυλάκων και περαιτέρω αποδυνάμωση Δασικών Υπηρεσιών

syriza

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

  • Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
  • Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

 

19-07-2013

 Η ΚΥΑ, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 για την «Ενσωμάτωση της Ελληνικής Αγροφυλακής στη Δασική Υπηρεσία» του ν.3938/2011, μετέταξε το προσωπικό της Αγροφυλακής στις Δασικές Υπηρεσίες, με σκοπό τη στελέχωσή τους «σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις, αντίστοιχης κατηγορίας κλάδου ή ειδικότητας των υπηρεσιών αυτών». Ως σκεπτικό -των αρμόδιων τότε υπουργών Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη- της μετάταξης αυτής ήταν η συγκρότηση ενιαίου μηχανισμού ελέγχου και προστασίας των δασικών και αγροτικών οικοσυστημάτων και του φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης, στόχος ήταν η εξασφάλιση καλύτερου συντονισμού και αποτελεσματικότερου ελέγχου της άσκησης των αρμοδιοτήτων αυτών, αλλά και σημαντικού δημοσιονομικού οφέλους. Η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε μάλιστα προβάλει τον ισχυρισμό ότι με αυτόν τον τρόπο, της μετάταξης των αγροφυλάκων, ενισχύονται οι δασικές υπηρεσίες στα καθήκοντα της δασοπροστασίας.

Μετά από 2 μόλις χρόνια, ψηφίζεται ο νόμος 4138/2013 «Επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και άλλες Διατάξεις» (ΦΕΚ 72Α’/19-3-2013), με τον οποίο τροποποιήθηκαν διατάξεις του Δασικού Κώδικα που αφορούν την παράνομη υλοτομία στα δάση και τις δασικές εκτάσεις καθώς και την παράνομη μεταφορά δασικών προϊόντων (αντικατάσταση του άρθρου 268 και τροποποίηση του άρθρου 271 του Ν.Δ. 86/69). Ενδεικτικά να αναφερθεί η αυστηρότερη τιμωρία των παραβατών, στους οποίους καταλογίζεται ζημία σε δάσος ή δασική έκταση που υπερβαίνει τα 300 ευρώ, καθώς και των παραβατών των δασικών αστυνομικών διατάξεων (άρθρα 381 και 382 του Ποινικού Κώδικα π.χ. υλοτομία εντός αγροκτημάτων, καυσοξύλευση για ατομικές ανάγκες, περισυλλογή υπολειμμάτων υλοτομιών).

Για την αντιμετώπιση και των φαινομένων λαθροϋλοτομίας,οι Δασικές Υπηρεσίες λειτουργούν, μετά από σχετική απόφαση του ΥΠΕΚΑ και εγκυκλίων διαταγών της Ειδικής Γραμματείας Δασών,καθημερινά και τις απογευματινές ώρες των εργάσιμων ημερών, μέχρι τις 10 το βράδυ, καθώς και τα Σάββατα, Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, με συνεργεία επιφυλακής, ενώ διενεργούν περιπολίες καθ’ όλο το 24ωρο, οι οποίες επιλαμβάνονται είτε κατόπιν καταγγελιών είτε αυτεπαγγέλτως.

Στην ενημέρωση της Βουλής, 16-04-2013, και ειδικότερα στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και για θέματα αντιπυρικής προστασίας, ο καθ’ ύλην αρμόδιος Ειδικός Γραμματέας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γεώργιος Αμοργιανιώτης, διαβεβαίωνε την Βουλή ότι: «Αξιοποιείται, πλέον, πλήρως και το προσωπικό της Αγροφυλακής , το οποίο ενσωματώθηκε στη Δασική Υπηρεσία και συμμετέχει στον αντιπυρικό αγώνα και μάλιστα έχουν καθιερωθεί μονίμως δύο βάρδιες πρωί και απόγευμα».

Τις τελευταίες ημέρες, διαβάζουμε στον τύπο, για τις επικείμενες απολύσεις δασοφυλάκων, που προέρχονται από την πρώην Αγροφυλακή, μόνο και μόνο για να υλοποιήσει η κυβέρνηση τις μνημονιακές υποχρεώσεις της, θυσιάζοντας παραπέρα ότι έχει απομείνει από δημόσια περιουσία και φυσικό περιβάλλον.

 Επειδή:

  • Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι αυτοί (πρώην αγροφύλακες) στελέχωσαν τη Δασική Υπηρεσία στην οποία υπήρχαν κενά της τάξεως του 70% σε δασοφύλακες και εξυπηρετούν σήμερα το έργο της δασοπροστασίας.
  • Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ΥΠΕΚΑ, οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν ενσωματωθεί στα νέα τους καθήκοντα και προσφέρουν τα μέγιστα στη Δασική Υπηρεσία, η οποία προσπαθεί να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, καθώς και τα Σαββατοκύριακα, σύμφωνα με τη Συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας.
  • Τα δασονομεία και τα δασοφυλάκεια είναι θεσμοθετημένες Δασικές Μονάδες ελέγχου, καταστολής και βεβαίωσης των δασικών παραβάσεων (φανταστείτε την Ελληνική Αστυνομία χωρίς τμήματα).
  • Οι δασοφύλακες έχουν επωμιστεί τις αρμοδιότητες της δασικής και αγροτικής ασφάλειας που καλύπτουν το 90% των εκτάσεων που προστατεύονται από το Σύνταγμα και ασκούν πλήρως και με αποτελεσματικότητα τα ανακριτικά καθήκοντα που τους έχει αναθέσει η πολιτεία (ν.4030/11, αρ. 55, παρ. 10).
  • Μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις τους είναι ότι έχουν καταγράψει στο ενεργητικό τους το τελευταίο χειμώνα χιλιάδες ελέγχους, 600 τουλάχιστον αυτόφωρα και πολλές συλλήψεις, καθώς και κατασχέσεις παράνομων προϊόντων λαθροϋλοτομίας.
  • Η δασοφυλακή δεν είναι εποχική δραστηριότητα, αλλά ασκείται σε ετήσια βάση και καθ’ όλο το 24ωρο, όπως παράδειγμα το καλοκαίρι δραστηριοποιείται στην αντιπυρική προστασία, το χειμώνα με τη λαθροϋλοτομία, το φθινόπωρο με τη λαθροθηρία, κλπ.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  • Για ποιο λόγο πρόκειται να προβούν στο μέτρο της απόλυσης των δασοφυλάκων, όταν η ίδια η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την αναγκαιότητά τους, τόσο για την δασοπροστασία, την αντιπυρική προστασία όσο και για την λαθροϋλοτομία;
  • Για ποιο λόγο προχωρούν στο μέτρο αυτό, ιδιαίτερα μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, όταν γνωρίζουν, και το έχει δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης και ΠΠ, ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι ανέτοιμος λόγω μνημονίου για μεγάλες πυρκαγιές; Μήπως ψάχνουν στους δασοφύλακες τα εξιλαστήρια θύματα των πυρκαγιών;
  • Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύσταση του Φορέα Δασοπροστασίας, ο οποίος προβλέπεται από το Ομόφωνο Πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής, και στην αντίστοιχη διεύρυνση των καθηκόντων της Δασικής Υπηρεσίας στο φυσικό χερσαίο περιβάλλον;
  • Θα εξασφαλίσει το Υπουργείο ΠΕΚΑ τις απαραίτητες πιστώσεις για τη διαχείριση και προστασία των δασών;
  • Θα δημιουργήσει το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο για την αποτελεσματική προστασία, διαχείριση και εκμετάλλευση των δασών, στο πλαίσιο της αειφορικής διαχείρισης και κάρπωσης, για δασοπονία με σκοπό την παραγωγή υψηλής ποιότητας δασικών προϊόντων, κλπ , ώστε να συμβάλει παραπέρα και στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας;

 

Η ερωτώσα βουλευτής

Καφαντάρη Χαρά



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , ,

23 replies

  1. Lefas krima tis gnoseis poy les oti exeis, an den katalavaineis auta poy grafo, alloi anoiksan to paixnidi ton gnoseon, ego leo oti xreiazontai oloi, alla fainetai prepei na exei nionio gia na to katalavei kapoios!!

  2. george ego eimai proin agrofilakas apofoitos tei ,me gnoseis ilektronikou ipologisti kai xenis glossas skeftese na mou dosis kana vathmo parapano; den drepomaste leo ego; i zoi sou i zoi mou to pate.ou na mou chathite anthropomorfa terata.

  3. Για τον Νίκο το πρώην αγροφύλακα!! φίλε λυπάμαι αλλά., οι περισσότεροι έχετε τελειώσει την τρίτη γυμνασίου, ακόμα και οι παλαιοί Αρχιφύλακες ήταν απλώς απόφοιτοι Λυκείου, κακός ανοίγεις τέτοια θέματα, κοίτα να ενσωματωθείς στην νέα σου υπηρεσία που σε χρειάζεται και να ενδιαφέρεσαι πραγματικά για αυτήν.

  4. Τρώγεστε μεταξύ σας δασικοί!! η αλήθεια είναι ότι οι παλαιοί δασοφύλακες είναι πιο μορφωμένοι από τους νέους δασοφύλακες τις πρώην αγροφυλακής, και μιλάμε για τους πραγματικούς δασοφύλακες με πτυχίο και όχι τις μετατάξεις οδηγών και τους δασοφύλακες Β΄ . Οι παλαιοί δασοφύλακες για να διοριστούν παλαιά έως το 1993 ήταν όλοι απόφοιτοι Λυκείου και πέρασαν και από την κρατική Σχολή Δασοφυλάκων για έξι μήνες όπου έλαβαν κρατικό πτυχίο. Οι πιο νέοι δασοφύλακες έχουν τελειώσει το Λύκειο και κατόπιν σπούδασαν δύο έτη στο ΙΕΚ Ειδικός Δασικής Προστασίας, δυστυχώς αυτοί είναι πιο λίγοι ίσως γύρω στους 100. Συνεπώς δεν μπορεί να γίνει σύγκριση γνώσεων με τους προερχόμενους από την αγροφυλακή δασοφύλακες. Όμως στις δασικές υπηρεσίες μεταφέρθηκαν μαζί με τους αγροφύλακες και οι αρμοδιότητές τους και οι νέοι δασοφύλακες γνωρίζουν αυτό το αντικείμενο, επίσης η δασική υπηρεσία χρειαζόταν κόσμο άρα για οποιονδήποτε λόγο και να έγινε η ενσωμάτωση αυτό είναι θετικό για την δασική υπηρεσία. Συμπερασματικά πρέπει να γίνει αποδεκτό ότι οι νέοι δασοφύλακες ωφελούν την υπηρεσία και τον κλάδο και να σταματήσει ο διαχωρισμός γιατί το κακό του ενός θα φέρει και το κακό του άλλου.. Αυτή είναι σήμερα η δασική υπηρεσία και έτσι πρέπει να παραμείνει, με διεκδίκηση και νέων προσλήψεων ώστε να επιτευχθεί λειτουργία των δασικών υπηρεσιών όλο το 24/ωρο,

  5. Καλά ότι είναι δασικών και αγροτικών υποθέσεων το έχει καταλάβει κανείς γιατί τα αγροτικά αδικήματα είναι από το σύνταγμα και δεν τα έπαιρνε κανείς γι αυτό έγινε και όλοι αυτή η αλλαγή γιατί το πασοκ το μόνο που το ένοιαζε να διαλύσει την αγροφυλακή και είπε κανείς ότι θέλαμε να γίνουμε δασικοί υποχρεωτική μετάταξη ήταν

  6. na sai kala theofile….exeis dikaio. ola kala.euxomai se olous na exoun oti kalitero ergasiaka.

  7. Μιχάλη λογικός ο θυμός σου αλλά όπως καταλαβαίνεις σε λάθος κατεύθυνση …. βλέπω την αγάπη που έχεις για το δάσος και σου εύχομαι πραγματικά τα καλύτερα

  8. Σύμφωνα με το σύνταγμα ,γιά να προσληφθείς στο δημόσιο πρέπει να ξέρεις ανάγνωση και γραφή.

  9. file niko euxomai na vrethei i xrisi tomi k gia olous mas…..signwmi an o thimos mou perase lathos minimata……alla i aganaktisi einai fisiologiki…..k oi thisies toswn xronwn……eilikrina euxomai na mn apolithei kanenas, k na dwthoun eukairies se olous mas….agapaw thn xwra mou k latreuw ton klado mas…..

  10. file asxete den ksereis ti exw kanei gia to dasos den synexizw giati esy prosvaleis….an ematha grammata k se pio vathmo to anagnwrizoun alloi….euxomai kaliteres meres gia thn xwra mas….k an timaw tin patrida mou to kserw egw polu kala san katadromeas sto megalo peyko san lokatzis, me ipsili thn fronisi k thn perifania gia thn patrida mou….mn mou to paizeis filopatris, giati to exw niwsei kala sto petsi mou……..telos i siziti mazI Mou….allou ta sxolia sou!!!! perifanos ws dasoponos me treli agapi gia to dasos, to apedeiksa ethelousia k ethelontika xronia twra…..perifanos gia thn xwra mou k ta idanika ths k ton politismo, oipiretisa thn patrida mou me perifania…….k timi. mn mou to paizeis k mn me prosvaleis. euxomai na vrethei i xrisi tomh k oi agrofilakes na paraminoun stis theseis tous, k ta nea paidia na exoun tis eukairies tous……na paei mprosta i xwra….file niko apo karditsa euxomai ta kalitera gia tn klado alla katalavete k thn diki mas thesi….theloume k emeis na eimaste meros sto na paei mprosta o klados k oloi mazi ta kataferoume……..ligi i pareksigisi k zitaw ek vathews k signwmi an kapoios parerminepse ta logia mou…….euxomai ta lkalitera gia thn xwra mas…..

  11. Φ ίλε μου Μιχάλη είμαι ένας από τους αγροφύλακες που μεταταχτήκαμε στη δασική υπηρεσία , δεν στέκει τίποτα απ όσα λες !!! δεν υπάρχει κανένας συνάδερφος μου να μην έχει τελειώσει γυμνάσιο τριτάξιο το λιγότερο γιατί αυτό ζηταγε τότε ο διαγωνισμός που προκηρύχτηκε πιο πολλοί όμως έχουμε τελειωσει λυκειο και διάφορα τει.Απ το 1993 που ειμασταν επιτυχωντες και μας εμεινε μια ορκομοσια να προσληφτουμε η οποια εγινε το 2007 ειμασταν συνέχεια με την αγωνια για το πότε θα προσληφτουμε!!! Καναμε προσφυγη στο εφετειο αθηνων και η αποφαση βγηκε το 1996 που υποχρεωνε τον τοτε υπουργο δημόσιας ταξης σε δυο μηνες να μας προσλαβει το οποιο και δεν εγινε.Ο υπουργος ασκησε προσφυγη στο συμβουλειο επικρατειας και μετα από 3 χρονια εκδικαστηκε σε τμημα του συμβουλειου επικρατειας η υπόθεση μας .Εκει απλα εγινε η εισηγηση και ειπανε ότι η υποθεση θα συζητηθει στη ολομελεια του συμβουλειου επικρατειας( με την εισηγηση ότι ο υπουργος διορίζει οποτε αυτος νομίζει ότι είναι αναγκαιο !!!λες και εμεις δεν ειμασταν ελληνες πολίτες και δεν δικαιουμασταν ισαριθμη δικαιοσυνη με ολους τους αλλους πολίτες.στην ολομέλεια δεν εκδικάστηκε καμια φορα φιλε μου και μια ζωη ζουσαμε με την αγωνια ότι μια μέρα θα δικαιοθουμε.το 2007 μετα που ανασυγκροτήθηκε η αγροφυλακη δεν μπορουσαν να κανουν διαφορετικα και μας προσλαβανε( αλλα να εισαι συγουρος ότι αν γινότανε δεν θα μας προσλαμβανανε)!!!με ταταχτήκαμε στη δασικη υπηρεσια εδώ και 2 χρονια τωρα ειμαστε στον τριτο χρονο.ολοι οι συνάδερφοι προσφέρουν στην υπηρεσια οσο μπορουν από τη θεση των δασοφυλακων και των διοιητικων υπαλληλων αλλα και ο νομος 3585 που ειχε η αγροφυλακη όταν ανασυγροτηθηκε για το αγροτικο αδικημα μεταφερθηκε στη δασικη υπηρεσία και παλι εμεις ασχολουμαστε με το αγροτικό αδίκημα συν το δασικο .Εγω προσωπκα εχω στον τομέα ευθυνης μου 5 περιοχες με δασικο και αγροτικο αδικημα και ειμαι και στο γραφειο το πρωτοκόλλου που καταλαβενεις ποσο δουλειά εχει γιατι δεν υπάρχουν διοικητικοι οποτε καποιοι πρεπει να δουλευουν κι εκει!!! Οσο αναφορα για αυτά που λες θελω να σου πω ότι οι δασοφυλακες που υπηρχαν στο δασαρχειο που πηγαμε εμεις δεν τελιωσανε ουτε πανεπιστημειο ουτε τει.αλλα εσυ αν εχεις τελειωσει κατι τετοιο φιλε μου υλικτινα λυπαμαι για τον τροπο που εκφραζεσε !!!
    ΕΙΜΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

  12. k kati akomh. den katigorisa kamia vouleyth tou syriza. oloi ftaine se ayton ton simerino tragelafo sta ergasiaka. rwtaw omwsthn opoia k opoio vouleyti ana egrafe to parapanw arthrο: an eixe paidi dasopono anergo tha itn iper i kata ths diathesimotitas ton prwin agrofilakwn k nyn dasikwn???????? apantise mou file asxete se parakalw??????? an eixes esy paidi pou spoudase dasikos, tha isoun iper ayths tis dikaihs apofasis nai i oxi?????? asep loipon, eksetaseis, ptyxia,gnwseis ola pane peripato file mou asxete??????peite mou??????exw adiko loipon pou mia koinwnia den exei dikaiwma sto oneiro k stis spoudes????? ta moria pane peripato?????oi spoudes??? ta ptyxia????oloi ftaine, oles oi kiverniseis, pasok, nd, oles…………pou mas eferan ws edw……..apantisa apla sto arthro ths kyrias kafantari epeidi etyxe na ein ai aythn anevasmenh sto site….den exw kati oute me to syriza oute me th kyria kafantari……eleytheria logou exoume k dimokratia!!!!!as exoume toulaxiston ayto!!!eleytheria logou!!!k dialogou!!!! arage emeine k aythn se aythn thn xwra????

    • Ο Δασοπόνος πρέπει να δουλεύει ως δασοπόνος, οι πρώην αγροφύλακες τι σχέση έχουν με τους δασοπόνους και τους δασολόγους; και να τους απολύσουν εσύ κι εγω πάλι μπουκάλα θα μείνουμε. Μετά θα ζητάς να απολύσουν και τους δασοπόνους που δεν μπήκαν με ΑΣΕΠ, μετά αυτούς που δεν έχουν μεταπτυχιακό και πάει λέγοντας. Συγνώμη αλλά σε αυτήν την ανθρωποφαγία εγώ δεν θέλω να πάρω μέρος. Εαν είμαι άξιος θα βρω το δρόμο μου, εσυ πατάς επί πτωμάτων με την ελπίδα ότι θα γίνεις δασοφύλακας στη θέση των δασοφυλάκων. Λυπάμαι πραγματικά που συνάδελφοι σκέφτονται με τέτοιο ανήθικο τρόπο και λυπάμαι ακόμα περισσότερο που γενικεύουν σαν τους πολιτικούς. Έχει δασικούς χωρίς πτυχία, βάζω μέσα και τους πρωην αγροφύλακες, που παίζουν στα δάχτυλα αυτά που εσυ κι εγω, τα είδαμε μόνο στα βιβλία.
      Το όνειρό σου είναι το δημόσιο, αυτό, που με τόση ευκολία λοιδωρείς.
      Συγνώμη αλλά δεν θα συνεχίσω τον στείρο διάλογο με κάποιον που εύχεται…”να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”. Κλείνοντας, εύχομαι να γίνεις κάτι διαφορετικό απο όσα κατηγορείς.

  13. ΣΑΠΙΛΑ…….ΒΡΩΜΙΑ…….ΔΥΣΟΣΜΙΑ…………ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΒΟΥΤΙΓΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ………………..

    • Λες ότι σπούδασες αλλά μάλλον δεν έμαθες καλά γράμματα εαν κρίνω απο τον τρόπο που γράφεις. Έχεις απαιτήσεις απο την χώρα αλλά εσύ δεν τιμάς ούτε την χώρα, ούτε την γραφή της.
      Όταν επέλεξες να σπουδάσεις Δασοπονία ήξερες και γνώριζες ότι οι περισσότεροι που τελειώνουν μια τέτοια σχολή δεν βρίσκουν εργασία στο επάγγελμα που σπούδασαν. άρα πήρες το ρίσκο να παίξεις με τους όρους των καταστροφικών κυβερνήσεων. Κανείς δεν σου εγγυήθηκε ότι παίρνοντας το πτυχίο σε περιμένει μια θέση στο δημόσιο.
      Αυτή την στιγμή οι εργαζόμενοι δασοπόνοι στο δημόσιο είναι ένα πολύ μικρό κλάσμα των πτυχιούχων δασοπόνων και σίγουρα ο αριθμός των ΔΥ θα μειώνεται συνεχώς. Οι ελπίδες που έχει κάποιος τωρινός πτυχιούχος να διοριστεί είναι απειροελάχιστες ως μηδαμινές. Εαν είσαι άξιος όπως λες, υπάρχει ένας ιδιωτικός τομές που μπορεί ο καθένας μας να δείξει τις ικανότητες του και να επιβιώσει. Εαν περιμένεις το δημόσιο θα γεράσεις στην αναμονή.

  14. ΜΕ ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!!!! ΞΑΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ!!!!!! ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!!!!! ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΣΠΙΣΑΝΕ ΣΩΜΑ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗΣ!!!!!! ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΕ!! ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΑΝΕ ΑΓΡΟΦΙΛΑΚΕΣ Κ ΤΙ ΜΕΣΑ ΒΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ……ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ!!!! ΠΑΛΙ ΞΑΝΑ ΛΕΩ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ!!!!!! Κ ΡΩΤΑΩ ΚΥΡΙΕΣ Κ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ: ΜΕ ΠΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΔΑΣΙΚΟΙ?????? ΣΠΟΥΔΑΣΑΝΕ ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ???? ΔΑΣΟΠΟΝΟΙ????? ΕΙΔΙΚΟΙ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ????? ΠΟΘ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΠΟΘ ΔΙΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΑΣΙΚΟΙ???? ΑΠΟ ΠΟΘΞ Κ ΩΣ ΠΟΥ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΕΣ????????? ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΑΣΙΚΟΙ ΣΤΕΡΗΘΗΚΑΜΕ Κ ΠΟΝΕΣΑΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ,ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ,ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!!ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΟΤΙ ΘΕΣΠΙΣΑΤΕ!!! ΓΙΑ ΠΙΟ ΑΣΕΠ ΜΙΛΑΤΕ??????? ΜΕ ΠΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΝΑΝΕ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΔΑΣΙΚΟΙ????ΤΙΟ ΕΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΑΣΑΝ??? ΠΟΘ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΘΔΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΔΑΣΙΚΟΥΣ???? ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ……ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΧΩΡΑ……..ΒΡΩΜΑΜΑΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ….Η ΔΙΣΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΝΙΓΕΙ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΠΟΥ ΕΧΥΣΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ Κ ΣΤΕΡΗΘΗΚΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΔΑΣΟΠΟΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ…..ΟΠΩΣ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ……….

    • Αγαπητέ Μιχάλη, δεν υπάρχουν Αγροφύλακες, η Αγροφυλακή καταργήθηκε, υπάρχουν Δασοφύλακες. Γράφεις…”Με ποια κριτήρια αυτοί οι πολίτες γίνανε Δασικοί”, πρέπει να ξέρεις ότι δεν έγιναν μόνοι τους, το πιο πιθανόν είναι να μην ήθελαν να γίνουν, τους ενσωμάτωσαν στη Δασική Υπηρεσία τα κόμματα που μας κυβερνούν. Τα δυο κόμματα της σημερινής κυβέρνησης, τα ίδια που εναλλάσσονται στη εξουσία τις τελευταίες δεκαετίες, φροντίζουν με κάθε τους απόφαση να μας δείχνουν πόσο εγκληματική πολιτική εφαρμόζουν. Αυτά τα κόμματα όμως εμείς τα ψηφίζουμε, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, η ψήφος μας τους δίνει το δικαίωμα να καταστρέφουν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ας το πάρουμε απο την αρχή:
      Το ’93 η κυβέρνηση Μητσοτάκη διενεργεί διαγωνισμό για την πρόσληψη 1000 αγροφυλάκων. Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού δεν προσλαμβάνονται γιατί αλλάζει η κυβέρνηση και έρχεται το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ; ΕΑΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙΣ; Στα τέλη Νοεμβρίου του 1993 οι επιτυχόντες προσέφυγαν στο διοικητικό εφετείο, το οποίο απεφάνθη ότι το υπουργείο έχει υποχρέωση να προχωρήσει στις προσλήψεις.
      Περνάνε τα χρόνια και κάθε φορά που έχουμε εκλογές τους τάζουν ότι θα τους προσλάβουν. Το 2007 με τις καταστροφικές πυρκαγιές η κυβέρνηση της ΝΔ τους προσλαμβάνει και ξαναδημιουργεί το σώμα της Αγροφυλακής. Το 2009 αναλαμβάνει το έτερο κόμμα της εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ, και καταργεί η Αγροφυλακή. Οι άνθρωποι αυτοί είναι εργαζόμενοι και δεν μπορεί το κάθε κόμμα να κάνει παιχνίδια στις πλάτες τους. Δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές και την αξιοπρέπεια τους.
      Τσιμπάς και εσυ το δόλωμα της ανθρωποφαγίας που ρίχνουν αυτοί που μας κατέστρεψαν και πιστεύεις ότι ΑΥΤΟΙ είναι ο λόγος που δεν δουλεύεις στην Δασική Υπηρεσία. Τους βγάζεις όλους άσχετους λες και τους γνωρίζεις όλους. Να είσαι σίγουρος ότι πολλοί απο αυτούς είναι πιο αποτελεσματικοί στην νέα τους δουλειά τους απο τους “δασικούς”.
      Κατηγορείς την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή λες και επειδή οι κυβερνήσεις, τους έχουν σαν μπαλάκι τους τέννις πρέπει να τους παρατήσουμε όλοι και να τους στείλουμε στο σφαγείο. Δεν είδα όμως να γράφεις ούτε ένα επικριτικό σχόλιο για αυτούς που μας έφεραν ως εδω. Η κυρία Καφαντάρη και το κόμμα της δεν κυβέρνησαν ποτέ, σε κάποιες περιόδους δεν ήταν καν στη Βουλή, αλλά εσύ πιστεύεις ότι αυτοί ισοπεδώσαν την χώρα. Την χώρα την ισοπέδωσαν αυτοί οι οποίοι σου λένε τώρα: θα τους απολύσουμε για να διορίσουμε άλλους. Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι όλο αυτό το επικοινωνιακό γκεμπελικό σύστημα θέλει να διώξει τις ευθύνες απο τους πραγματικούς φταίχτες και να μας βάλει να φαγωθούμε μεταξύ μας;
      Εαν απολύσουν τώρα τους Δασοφύλακες που προήλθαν απο την Αγροφυλακή δεν πρόκειται ποτέ να διοριστείς ΕΣΥ στην Δασική Υπηρεσία γιατί δεν θα υπάρχει Δασική Υπηρεσία.
      Πάψε να αναπαράγεις το ανθρωποφαγικό λεξιλόγιο των κυβερνώντων και απαίτησε απο αυτούς να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να εργάζονται όλοι. Δεν φταίνε οι οι πρώην αγροφύλακες που καταστρέφεται η Ελλάδα, φταίνε τα κόμματα που την κυβέρνησαν και συνεχίζουν να κυβερνούν.

      • file mou asxete, ekei ithela na estiasw!!!oloi exoun dikaiwma sthn ergasia, alla me swstes k nomimes diadikasies……ayto akrivws!!!! den mporei epeidi px. kapoios einai psaras 40 xronia na ton kanoun limenofilaka!!!!! oute kapoios epeidi einai voskos 30 xronia na ginetai dasikos!!!!! aytes oi katastaseis ferane thn ellada 30 xronia pisw!!!!!!den yparxei tipota aksiokratiko!!! file asxete. apaitw loipon apo kathe politiko igeti k mh na dimiourgisei oles ekeines tis sinthikes ergasias gia olous , alla me ta swsta kritiria k tis swstous diagwnismous…….exw adiko file asxete?????? pes mou???? me pnigei to adiko. oxi peite iparxei dikaiosyni se aythn trhn xwra??????? peite mou kapoios???egw k xiliades alla paidia giati spoudasame se aythn xwra????gia na eimaste anergoi????na mn exoume dikaiwma sto ptyxio mas?? zitaw isi metaxeirisi k dikaih katanomi thesewn mesw asep se theseis me analoga prosonta k ptyxia!!!!to oti milisa gia tous agrofilakes, den ftaine oi anthrwpoi, alla oute k egw ftaiwna eimai anergos texnologos dasoponos, k n a einai dasikos kapoios pou den exei kan apolitirio lykeiou, oute gymnasiou…..etsi den einai file asxete???

    • μάθε πρώτα ορθογραφία και μετά πες μας για τις σπουδές που έκανες και την ανικανότητα αυτών που δουλεύουν ως δασοφύλακες…….. καμιά φορά αυτή που έχουν λιγότερες γνώσεις είναι πολύ καλύτερη από αυτούς που έχουν γνώσεις, γιατί το βουνό θέλει και ανθρώπους που να γνωρίζουν το βουνό από μέσα και όχι από τα βιβλία και την μικρή εκπαίδευση που κάνουν στα δασικά χωριά ………… (και να πούμε την ιστορία που περίμεναν ένα δασοπόνο με σχέση εργασίας ΣΕΙΔΟΧ να πάει σπίτι του για να πάρει το κολατσιό και τα παπούτσια για να ανέβει στο βουνό πάνω από μισή ώρα?).
      Δασοφύλακας που έτυχε να έχει σπουδάσει και δασοπόνος αλλά έχει μάθει να μην διαχωρίζει τους ανθρώπους …………..

  15. Για την παύση πληρωμών στους Φορείς Διαχείρισης Πραστατευόμενων Περιοχών που έχει επιβάλει το ΥΠΕΚΑ από τον Απρίλιο, θα φιλοτιμηθεί κάποιος από τους εθνοπατέρες να υποβάλει κάποια ερώτηση στη Βουλή και στον αρμόδιο Υπουργό;
    Τελικά το σχέδιο της απαξίωσης των δασικών και περιβαλλοντικών υπηρεσιών είναι πολύ καλά οργανωμένο και εκτελείται με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία!
    Όλα προς όφελος επιχειρηματικών και “εργολαβικών” συμφερόντων.

  16. Θεωρούμε ότι η απόλυση δασοφυλάκων είναι εκτός κάθε λογικής και εκτός πραγματικότητας. Αναρωτιόμαστε και λέμε μήπως λέμε μήπως κάποιοι θέλουν να διαλύσουν την δασική υπηρεσία και να αναθέσουν – ξεπουλήσουν αρμοδιότητές της σε ιδιώτες!! προς τέρψη κάποιων “δικών μας ανθρώπων” μην ξεχνάμε ότι ήδη υπάρχει ιδιώτης που ασκεί δημόσια δασική αρμοδιότητα με νομοθετικές ¨κωλοτούμπες” που δεν συνάδουν με την λογική, ούτε με την νομοθεσία, αλλά ούτε και με την δημόσια προστασία όπως απαιτεί το σύνταγμα!!

Trackbacks

  1. Οι απαντήσεις των αρμόδιων υπουργών σε ερώτηση για απολύσεις δασοφυλάκων | Δασαρχείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading