“Στοπ” στο φωτοβολταϊκό στην Πεντέλη λόγω αναδασωτέων εκτάσεων

fbΑπομακρύνεται όπως όλα δείχνουν το ενδεχόμενο δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πεντέλη, μετά την αποδοχή από το ΥΠΕΚΑ της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία «δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών σε αναδασωτέες εκτάσεις».

Πιο συγκεκριμένα, στην απόφαση, που φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη, με θέμα «Αποδοχή της αριθ. 153/2013 γνωμοδότησης Ν.Σ.τ.Κ.» και αποστέλλεται προς τις Αποκεντρωµένες ∆ιοικήσεις της χώρας/Γενικές Δ/νσεις Δασών & Αγρ. Υποθέσεων, αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Διαβιβάζουμε την με αριθμό 153/2013 γνωµοδότηση του Ν.Σ.τ.Κ., που αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και μικρών υδροηλεκτρικών (Μ.ΥΗ.Ε.) σταθμών σε αναδασωτέες εκτάσεις, την οποία αποδεχόμαστε.

Σύµφωνα µε αυτήν, δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών σε αναδασωτέες εκτάσεις, ενώ, αντιθέτως, επιτρέπεται η εγκατάσταση µικρών υδροηλεκτρικών σταθµών (Μ.ΥΗ.Ε.) σε αυτές (εκτός από εκείνες τις αναδασωτέες εκτάσεις που πριν από την καταστροφή τους ήταν καταγεγραµµένες µε προεδρικά διατάγµατα ως αισθητικά δάση ή Εθνικοί ∆ρυμοί).

Παρακαλούµε να κοινοποιήσετε την παρούσα στις δασικές υπηρεσίες της αποκεντρωµένης διοίκησής σας, για εφαρµογή».

Πηγή: www.econews.gr

Σχετικό αρχείο:



ΚατηγορίεςΑ.Π.Ε.

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading