Ο.Δ.Ε.Δ.Υ.: Συμμετοχή στη στάση εργασίας και την απεργία (1 & 2-8-2013).

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ   «Ο.Δ.Ε.Δ.Υ»

ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 31 – ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. 2310 546447& FAX: 2310 517084 – KIN. 6973380915

e-mail: podypr@yahoo.gr – website: http://www.dasoponos.com

Αθήνα 30-7-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες

      Η τελευταία πράξη του δράματος που ζούμε σαν εργαζόμενοι στο δημόσιο τα τρία τελευταία χρόνια  κορυφώνεται τώρα με το πογκρόμ των 25000 διαθεσιμοτήτων –απολύσεων και τις 2000 επιπλέον απολύσεις μέχρι το τέλος του 2013.

     Μας γυρίζουν ένα αιώνα πίσω. Το 1911 καθιερώθηκε η μόνιμη σταθερή εργασία στο δημόσιο το 2013 την καταργούν. Επιβάλουν εργασιακό και κοινωνικό  μεσαίωνα, μας αξιολογούν δήθεν, σαν άλλοθι για τον αποκεφαλισμό μας, μας τρομοκρατούν, μας οδηγούν στη φτώχεια, στην πείνα στην εξαθλίωση.

       Διαλύουν με συνοπτικές διαδικασίες Δημόσιες υπηρεσίες χωρίς να προκύπτει δημοσιονομικό όφελος όπως παραδέχτηκε ο Υπουργός ΔΜΗΔ, γιατί έτσι απαιτούν οι τοκογλύφοι, γιατί ο μινώταυρος των αγορών τρέφεται με κέρδη ,απόγνωση και αίμα.

        Εμείς όμως δεν ανεχόμαστε να νοιώθουμε πρόσφυγες στον τόπο μας, Πατρίδα μας δεν είναι οι εντολές των τοκογλύφων, είναι ο τόπος μας και τα παιδιά μας, το ψωμί τους, η ελπίδα τους και το δικαίωμά τους να ονειρεύονται!. Καμιά ανοχή ,καμιά συναίνεση για νάχουν το άλλοθι πως τάχα συναινέσαμε στον αφανισμό μας.

         Η απάντησή μας δεν μπορεί παρά να  είναι ,σφυρηλατώντας την ενότητα όλων των Δασικών Υπαλλήλων  και την καθολική μας συμμετοχή, να απαντήσουμε δυναμικά και αγωνιστικά. Κονταίνει τους ανθρώπους η καταφυγή στο ατομικό βόλεμα, η αδιαφορία για ότι συμβαίνει γύρω μας. 

         Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Ο ένας δρόμος, είναι αυτός της  παραίτησης και της υποταγής, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον οικονομικό και κοινωνικό αφανισμό μας και ο άλλος δρόμος, είναι αυτός της ρήξης και της ανατροπής        

       Καλούμε τους συναδέλφους Δασοπόνους της Αττικής να συμμετάσχουν καθολικά και αγωνιστικά στην τετράωρη στάση εργασίας στις 1-8-13 και στην 24ωρη απεργία στις 2-8-13 που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ καθώς και στις όποιες κινητοποιήσεις πιθανόν αποφασιστούν από κοινού με τις άλλες δασικές συνδικαλιστικές οργανώσεις

         Καλούμε επίσης τους συναδέλφους πανελλαδικά να βρίσκονται σε εγρήγορση για τις εξελίξεις που μας αφορούν, και τις άλλες δύο δασικές συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΠΕΔΔΥ,ΠΟΔΔΥ),να αναζητήσουμε όλοι μαζί βασανιστικά και με συναδελφική αλληλεγγύη, κοινές προτάσεις και κοινές αντιμετωπίσεις, όπως επιβάλλεται επιτακτικά και απ τη δυσμενέστατη συγκυρία που διανύουμε.     Οι καιροί ου μενετοί!

ODEDY



ΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading