Επιμορφωτικά Προγράμματα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ)

Επιμορφωτικά Προγράμματα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) 

Προγραμματισμός Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2013

espa2Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) συνεχίζοντας την προσπάθειά του για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα, σχεδίασε και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης των στελεχών του δημοσίου με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.

Το ολοκληρωμένο αυτό πρόγραμμα εκπαίδευσης έρχεται να ενταχθεί στο πλαίσιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση. Ο εξορθολογισμός των δομών και της κατανομής ιδιαίτερα του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, η άρση διοικητικών βαρών και απλούστευση διοικητικών διαδικασιών, καθώς και η βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, κρίθηκαν ως επιτακτικές ανάγκες στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα. Η διαχείριση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης οφείλει, μέσω των νέων Δημόσιων Πολιτικών, να οδηγεί στην ποιοτική και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Τα επιμορφωτικά προγράμματα του ΙΝΕΠ υλοποιούνται στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων δράσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013)
και συγκεκριμένα από το Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-13». Η δυναμική των αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση καθιστά αναγκαία την συνεχή προσαρμογή και αναβάθμιση του περιεχομένου τους και απαιτούν τον ανασχεδιασμό της στρατηγικής για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης.

Άμεσες δράσεις για την υλοποίηση των στόχων του ΙΝΕΠ είναι:

  •  Η υλοποίηση 715 επιμορφωτικών δράσεων, εκ των οποίων το 60% θα υλοποιηθούν στην Αττική και το 40% στην περιφέρεια
  •  Η υλοποίηση 4 επιμορφωτικών προγραμμάτων Εκπαίδευσης Προϊσταμένων Τμημάτων εξ αποστάσεως,
  •  Η υλοποίηση 3 επιμορφωτικών τίτλων e-learning.

Διαβάστε την υπ’ αριθμ. 8811/Φ.234.03/20-8-2013 εγκύκλιο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στο Παράρτημα της οποίας θα βρείτε πληροφορίες για τις διαδικασίες συμμετοχής στα επιμορφωτικά προγράμματα του ΙΝΕΠ, υποβολή αίτησης, κ.α.

Σχετικό αρχείο:

 



ΚατηγορίεςΕκπαίδευση - Επιμόρφωση

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading