LIFE+AdaptFor: Δημόσια Διαβούλευση για την οριστικοποίηση των διαχειριστικών μέτρων

Εργο LIFE+ AdaptFor

Η προσαρμογή της δασικής διαχείρισης στην κλιματική αλλαγή (adaptation) είναι αναγκαία για τη διατήρηση υγιών, παραγωγικών δασών, τα οποία είναι σε θέση να αποθηκεύουν περισσότερο άνθρακα και να προσφέρουν αγαθά και υπηρεσίες στον άνθρωπο. Στο πλαίσιο του έργου, οι Ειδικοί Επιστήμονες, οι οποίοι μελέτησαν τα τέσσερα δασικά οικοσυστήματα από την αρχή του έργου, υπό τον επιστημονικό συντονισμό του ΕΚΒΥ, διατύπωσαν προτάσεις μέτρων για την προσαρμογή των πρακτικών δασικής διαχείρισης με στόχο τη μείωση της ευπάθειας των δασικών οικοσυστημάτων και την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς τους στην κλιματική αλλαγή.

Οι προτάσεις μέτρων περιλαμβάνουν περαιτέρω κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση περιστατικών έκτακτης ανάγκης, όπως οι επιδημίες εντόμων, ξηρασίες κ.ά. Τα προτεινόμενα μέτρα προσαρμογής λαμβάνουν υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση και τις τάσεις των δασών και επιπρόσθετα ανταποκρίνονται στην αξιολόγηση των επιδράσεων της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής στα δάση.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, ξεκινά η δημόσια διαβούλευση για την οριστικοποίηση των προτεινόμενων μέτρων τα οποία πρόκειται να περιληφθούν (μέσα στο 2014) στα Δασικά Διαχειριστικά Σχέδια των τεσσάρων περιοχών μελέτης. Παρακαλούμε για τα σχόλιά σας, έως τις 22 Νοεμβρίου 2013, στις κατωτέρω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

vasiliki@ekby.gr (Β. Χρυσοπολίτου, ΕΚΒΥ)
xa31u025@minagric.gr (Π. Δρούγας, ΥΠΕΚΑ)
isynodinou@yahoo.gr (Ι. Συνοδινού, ΥΠΕΚΑ)

Κείμενο προς διαβούλευση: Proposed_Measures.pdf

Περισσότερες πληροφορίες: www.life-adaptfor.gr/index.php?id=100

LIFE+AdaptFor



ΚατηγορίεςΔασικά Οικοσυστήματα

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading