Το Δασαρχείο Λαγκαδά επιμένει…ενάντια στα φαινόμενα λαθροϋλοτομίας

Καθημερινά, οι υπάλληλοι του Δασαρχείου Λαγκαδά βρίσκονται αντιμέτωποι με περιστατικά παράνομης υλοτομίας και διακίνησης δασικών προϊόντων από επίδοξους λαθροϋλοτόμους που εκμεταλλεύονται τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και την αύξηση της τιμής των υγρών καυσίμων με συνέπεια την οικονομική δυσχέρεια χιλιάδων πολιτών. Η έξαρση του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας, αλλά και άλλων δασικών και αγροτικών αδικημάτων, έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση και την καταστροφή των πολύτιμων δασικών οικοσυστημάτων και την απώλεια εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο.

Παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει το Δασαρχείο Λαγκαδά στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2013 κατασχέθηκαν από τους υπαλλήλους του, συνολικά 160 χ.κ.μ. (80 τόνοι) παράνομα υλοτομημένων δασικών προϊόντων δρυός, φτελιάς και οξυάς. Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν 55 χ.κ.μ. χλωρής ξυλείας στην περιοχή του Αρδαμερίου, 12 χ.κ.μ. στο Ζαγκλιβέρι, 3 χ.κ.μ. στη Νυμφόπετρα και 90 χ.κ.μ. χλωρών καυσοξύλων στην περιοχή του Λαχανά. Σε όλες τις περιπτώσεις ασκήθηκαν μηνήσεις και ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες σύμφωνα με τις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

ylotomia2

ylotomia drys……………………….

Από τα παραπάνω, διαπιστώνεται η αποτελεσματικότητα και ο ζήλος με τον οποίο οι υπάλληλοι της εν λόγω Δασικής Υπηρεσίας συνεχίζουν τους ελέγχους, ακόμη και με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν, προκειμένου ν’ ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, δηλαδή στον έλεγχο της λαθροϋλοτομίας, παράνομης θήρας, καταπατήσεων και γενικά των δασικών παραβάσεων, αλλά και στην άσκηση των αρμοδιοτήτων αγροτικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζουμε ότι, για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, το Δασαρχείο Λαγκαδά λειτουργεί, όπως και όλες οι Δασικές Υπηρεσίες, μετά από σχετική απόφαση του ΥΠΕΚΑ και εγκυκλίων διαταγών της Ειδικής Γραμματείας Δασών, καθημερινά και τις απογευματινές ώρες των εργάσιμων ημερών, μέχρι τις 10 το βράδυ, καθώς και τα Σάββατα, Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, με συνεργεία επιφυλακής, ενώ διενεργούνται περιπολίες καθ’ όλο το 24ωρο, οι οποίες επιλαμβάνονται είτε κατόπιν καταγγελιών είτε αυτεπαγγέλτως.

Τηλέφωνα επικοινωνίας – καταγγελιών: Δασαρχείο Λαγκαδά: 23940 22336

Επίσης, καταγγελία μπορεί να γίνει και στο Συντονιστικό Κέντρο του ΥΠΕΚΑ από σταθερό ή κινητό στον αριθμό 1591.

Το Δασαρχείο Λαγκαδά επιζητά τη συνεργασία όλων των πολιτών, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την προστασία των δασών μας.



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: ,

1 replies

  1. το μαζεμα ξερων ξυλων επιτρεπεται στην περιοχη βασιλικων-περιστερας-λιβαδι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading