“Πιάνει δουλειά” η Γενική Διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων

anaptixi

Ενημέρωση σχετικά με τις στρατηγικές επενδύσεις που θα διαχειριστεί η νεοσύστατη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων (ΓΔΣΕ), ως Κεντρική Αδειοδοτική Αρχή, έγινε σήμερα από εκπροσώπους του Invest in Greece (IiG), παρόντος του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη. Μετά το τέλος της συνάντησης ο υφυπουργός δήλωσε σε δημοσιογράφους:

«Η σύσταση της Κεντρικής Αδειοδοτικής Αρχής στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αρμόδια πλέον για την αδειοδότηση των στρατηγικών επενδύσεων, αποτελεί μια μεγάλη επανάσταση για τη λειτουργία της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Η συγκέντρωση αρμοδιοτήτων σε μια ενιαία Γενική Διεύθυνση θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και της σύγχυσης των αρμοδιοτήτων καθώς και στην άρση των εμποδίων και των αντικινήτρων για τους επενδυτές.

Η λειτουργία της συνιστά επίσης μια καινοτομία, που θα καταστήσει το επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα μας πιο φιλικό και ελκυστικό για τις μεγάλες επενδύσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία αλλά και η κοινωνία για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της ανεργίας. Το χρόνιο πρόβλημα της γραφειοκρατίας δεν καταπολεμάται με ευχολόγια αλλά με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις όπως αυτή». Υπενθυμίζεται ότι η διοικητική δομή της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικών Επενδύσεων χωρίζεται ως εξής:

Α) Η Διεύθυνση Αναπτυξιακής Στρατηγικής, με τα Τμήματα:

– Οργάνωσης Αναπτυξιακής Στρατηγικής με αρμοδιότητες την οργάνωση και τον συντονισμό της αδειοδοτικής διαδικασίας των στρατηγικών επενδύσεων, τη χάραξη εθνικής στρατηγικής επενδυτικής πολιτικής, τον σχεδιασμό και την οργάνωση των στρατηγικών επενδύσεων, την ευθύνη εναρμόνισης των αναπτυξιακών δράσεων Υπουργείων και Οργανισμών και τη συνεργασία με φορείς και ινστιτούτα με αρμοδιότητα τη μελέτη της οικονομικής και αναπτυξιακής δραστηριότητας.

– Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ), με αρμοδιότητα τη σύνταξη σχεδίων προεδρικών διαταγμάτων, με τα οποία καταρτίζονται Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων, κατά το άρθρο 5 του ν. 4146/2013 (Α΄90 ).

– Δημοσίων Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την υλοποίηση επενδύσεων που προέρχονται από τις ως άνω συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ως Στρατηγικές Επενδύσεις.

Β) Η Διεύθυνση Αδειοδοτήσεων, με τα Τμήματα:

– Πολεοδομίας

– Περιβαλλοντικών Όρων

Δασών

– Αιγιαλού & Παραλίας

– Αρχαιολογικών Αδειών

με αρμοδιότητα την έκδοση των αδειών δόμησης και κατεδάφισης, την προώθηση και έκδοση των λοιπών απαιτουμένων αδειών, για τη λειτουργία Στρατηγικών Επενδύσεων.



ΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading