Βρετανία: Mονάδα παραγωγής ενέργειας από ξυλεία

Η βρετανική Τράπεζα Πράσινων Επενδύσεων (GIB) ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στα έργα για την κατασκευή μονάδας, στο νότιο Μπέρμιγχαμ, όπου ανακτημένη ξυλεία θα μετατρέπεται σε ανανεώσιμη ενέργεια.

Η μονάδα ισχύος 10,3MW – «η πρώτη του είδους της στη Βρετανία», συμφωνα με την GIB – θα χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία αεριοποίησης που ουσιαστικά θα μετατρέπει σε αέριο τα υλικά με βάση τον άνθρακα, τα οποία περιέχονται στα απόβλητα ξυλείας. Το αέριο χρησιμοποιείται για την παραγωγή ατμού, ο οποίος στη συνέχεια περνάει μέσα από μια γεννήτρια και παράγει ηλεκτρικό ρεύμα.

«Καθώς η Βρετανία εργάζεται στην κατεύθυνση της επίτευξης του στόχου της για αύξηση της παραγωγής ενέργειας από πράσινες πηγές, είναι σημαντικό να στρεφόμαστε σε νέες τεχνολογίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Σον Κίνγκσμπερι. «Το έργο υπογραμμίζει επίσης τα ευρύτερα οικονομικά οφέλη των επενδύσεων σε νέες πράσινες τεχνολογίες με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την υπογραφή μακροπρόθεσμης συμφωνίας με κάποια μικρή τοπική επιχείρηση.»

Τα έργα πρόκειται να αρχίσουν κατά τους πρώτους μήνες του 2014, δημιουργώντας 100 προσωρινές και 19 μόνιμες θέσεις εργασίας. Η κατασκευή της μονάδας, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει περίπου 48 εκ. δολάρια.

Η μονάδα θα τροφοδοτείται με 70.000 τόνους ανακτημένης ξυλείας το χρόνο. Ο κύκλος ζωής της έχει υπολογιστεί σε περίπου 20 με 25 χρόνια, κατά τα οποία θα μπορεί να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες 17.000 νοικοκυριών. Παράλληλα, οι εμπνευστές της υποστηρίζουν ότι θα περιορίσει τη μείωση της παραγωγής εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 2,1 εκατομμύρια τόνους, ενώ θα απαλλάξει τους ΧΥΤΑ από 1,3 εκ. τόνους ξύλου

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ



ΚατηγορίεςΑ.Π.Ε., Δασικά Προϊόντα

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading