Ένας χρόνος “Δασαρχείο”

platoni

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος κανονικής λειτουργίας του “Δασαρχείο”.

Ξεκινήσαμε διστακτικά τον Αύγουστο του 2012, μια δοκιμαστική περίοδο που κράτησε 4 μήνες, με λιγοστές αναρτήσεις που σκοπό είχαν την εκμάθηση των δυνατοτήτων του ιστολογίου wordpress. Τις τελευταίες ημέρες του 2012 πήραμε την απόφαση να ασχοληθούμε πιο εντατικά, σε καθημερινή βάση, με τον εμπλουτισμό του ιστολογίου τόσο σε ειδήσεις της τρέχουσας επικαιρότητας όσο και με την καταχώρηση νόμων, αποφάσεων, εγκυκλίων, ανακοινώσεων κ.λπ.. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν πολλές μιας και κανένας μας δεν είχε προηγούμενη εμπειρία σε θέματα καθημερινής ηλεκτρονικής ενημέρωσης και ιστολογίων.

Ένα απο τα πρώτα βήματα ήταν η δημιουργία προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter, κ.α.), στην συνέχεια ήρθαν τα πρώτα θετικά μηνύματα από συναδέλφους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά και γενικότερα ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τον δασικό πλούτο της χώρας, την λειτουργία της δασικής υπηρεσίας και την προστασία του περιβάλλοντος, που μας έδωσαν δύναμη και κουράγιο να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να συνεχίσουμε.

Πριν περάσουμε στα στατιστικά στοιχεία από την ετήσια αναφορά (annual report) που μας έστειλε η εταιρεία φιλοξενίας του ιστολογίου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς και τον καθένα ξεχωριστά, που με τον δικό του τρόπο ο καθένας (σχόλια, υποδείξεις, αποστολή κειμένων, αποφάσεων, κ.α.),  μας βοηθήσατε να κρατήσουμε “ζωντανό” το dasarxeio.com 24 ώρες το 24ωρο για 365 μέρες και να σας διαβεβαιώσουμε ότι και το 2014 το “Δασαρχείο” θα είναι ένα ιστολόγιο ανοικτό στις παρεμβάσεις σας και με ιδιαίτερη χαρά θα φιλοξενεί τα σχόλια, τις απόψεις, τις ανησυχίες σας.

Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους…

Στατιστικά στοιχεία έτους 2013

Το έτος 2013 το dasarxeio.com δέχθηκε 770.000 επισκέψεις.

Ο Δεκέμβριος ήταν ο μήνας με τις περισσότερες επισκέψεις (97.531 από 31.911 επισκέπτες).

Κατά την 49η εβδομάδα του έτους (2-8/12) η επισκεψιμότητα έφτασε στις 41.106 επισκέψεις απο 13.386 επισκέπτες. Αντίστοιχα η ημέρα με τις περισσότερες επισκέψεις ήταν η Τρίτη 3/12 με 9.199 επισκέψεις από 3.804 επισκέπτες και με πιο δημοφιλή δημοσίευση της ημέρα αυτής το Aπαγορεύτηκε προσωρινά το κυνήγι σε όλη τη χώρα..

Αναρτήθηκαν 1.622 δημοσιεύσεις (posts). Οι παρακάτω 5 δημοσιεύσεις ή σελίδες  καταγράφηκαν ως οι πιο δημοφιλείς

Από πού προέρχονται οι επισκέψεις;

Καταγράφηκαν επισκέψεις από 90 χώρες. Φυσικά οι περισσότερες προέρχονται απο την Ελλάδα (766.556) ακολουθούν οι Η.Π.Α. (2.597) και η Γερμανία (1.531).

xores

Ακολουθεί η ετήσια αναφορά της  WordPress.com

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2013 annual report for this blog.

Here’s an excerpt:

The Louvre Museum has 8.5 million visitors per year. This blog was viewed about 770,000 times in 2013. If it were an exhibit at the Louvre Museum, it would take about 33 days for that many people to see it.

Click here to see the complete report.



ΚατηγορίεςΔιάφορα

16 replies

  1. καλή χρονιά και καλή συνέχεια στο καταπληκτικό έργο που κάνετε ….ειδικά για μένα που ασχολούμαι και με τον Κυνηγετικό Σύλλογο το έργο σας είναι πολύτιμο και το έχω δίπλα μου καθημερινά……ευγε…..Δημήτρης Βελάνης Δημοτικός υπάλληλος – πρόεδρος κυνηγετικού συλλόγου Αλμυρού..

  2. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, Πέρα από τις αναρτήσεις άρθρων, εργασιών κλπ. που ενδιαφέρουν, προσφέρετε πάρα πολλά στην τακτική, γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων και όχι μόνο. Στον τομέα αυτό ξεπερνάτε και τους καλύτερους δημοσιογράφους. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

  3. καλη συνεχεια
    η συμβολή σας στην ενημέρωση είναι πολυτιμη

  4. Καλή χρονιά , ελπίζουμε με το νέο έτος να γίνετε site της Δασικής υπηρεσίας

    • George, δεν είναι στις προθέσεις μας να γίνουμε site της δασικής υπηρεσίας ούτε και κάποιας άλλης δημόσιας αρχής. Εαν εσύ θέλεις να δημιουργήσεις ένα site για την δασική υπηρεσία, το διαδίκτυο σου παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να το πετύχεις. Καλή επιτυχία…

  5. Χρόνια πολλά και καλή συνέχεια…

  6. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΑΣ!

  7. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    Κώστας Βερβέρης, Μυτιλήνη

  8. Καλη χρονιά και καλή συνέχεια στην υπέροχη προσπάθεια που κάνετε.

  9. Καλή Χρονιά!!! Υγεία και αισιοδοξία σε όλους! Καλή συνέχεια, δύναμη κι επιτυχίες στο έργο που ξεκινήσατε. Μας είσαστε πολύτιμοι!!

  10. Ωραία η ιστοσελίδα σας αλλά μάλλον πρέπει να διαβάσετε λίγο καλύτερα την αναφορά του WordPress. Views δεν είναι επισκέψεις. Είναι προβολές της σελίδας. Μεγάλη διαφορά!!!!!!!!!! Πάντως συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνετε.

    • Ευχαριστούμε για την συμβουλή… αφού το θεωρείται “μεγάλη διαφορά” είπαμε να το ξανακοιτάξουμε. Λοιπόν, η WordPress στα στατιστικά της σελίδας χρησιμοποιεί δυο όρους, τις “Επισκέψεις” και τους “Επισκέπτες”, οι “Επισκέψεις” είναι τα “Views” (παρακάτω δίνουμε δυο σημερινές καταγραφές απο τα στατιστικά). Με την είσοδο στην σελίδα καταγράφεται στα στατιστικά: 1 επίσκεψη – 1 επισκέπτες, εαν ο επισκέπτης επιλέξει (κλικάρει) να εισέλθει σε μια ανάρτηση ή μια σελίδα καταγράφεται σαν 2η επισκέψη του ίδιου επισκέπτη κ.ο.κ.. Για να προβάλεις (view) μια δημοσίευση (post) δεν θα πρέπει πρώτα να την επισκεφτείς, κλικάροντας στον υπερσύνδεσμό της;
      Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά
      https://dasarxeio.files.wordpress.com/2014/01/episk2.jpg
      https://dasarxeio.files.wordpress.com/2014/01/episk.jpg

  11. Χρόνια Πολλά

  12. Καλή συνέχεια στο έργο σας αγαπητό http://www.dasarxeio.com!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading