Σχέδιο νόμου για την ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών και οι αρμοδιότητες των δασικών υπηρεσιών

udatokalliergeies

Μέχρι 28.2.2014 θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών». Στόχος του οποίου είναι η βελτιστοποίηση της λειτουργίας του κλάδου της Υδατοκαλλιέργειας και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της θαλάσσιας υδατοκαλλιέργειας.

Οι δασικές εκτάσεις συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων στις δημόσιες χερσαίες εκτάσεις που το Ελληνικό Δημόσιο δύναται να παραχωρεί σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα του δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου για την εγκατάσταση, μετεγκατάσταση και επέκταση των χερσαίες μονάδων υδατοκαλλιέργειας (άρθρο 21).

Σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 28 «Διοικητικές Κυρώσεις», αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για τη διαπίστωση των παραβάσεων που αφορούν τους όρους της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των μονάδων υδατοκαλλιέργειας καθώς την αυθαίρετη κατάληψη υδάτινων εκτάσεων είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες Αλιείας και οι Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθώς και οι αρμόδιες, κατά περίπτωση, Λιμενικές και Αστυνομικές Υπηρεσίες στο τομέα αρμοδιότητάς τους με σύνταξη σχετικής αιτιολογημένης έκθεσης.



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υδατικοί πόροι

Tags: , ,

1 replies

  1. γιατί να μην έχουμε και τις μυδοκαλλιέργειες? τσάμπα είναι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading