Άμεση η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού για το Φαράγγι της Σαμαριάς

samaria

Δηλώσεις αναφορικά με τις ελλείψεις προσωπικού στο φαράγγι της Σαμαριάς, έκανε ο βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης

Στις δηλώσεις του ο κ. Σταθάκης σημειώνει τα παρακάτω:

«Το φαράγγι της Σαμαριάς δέχεται περισσότερους από 150.000 επισκέπτες ετησίως, αποτελώντας έναν από τους δύο (μαζί με την Κνωσό) εμβληματικούς πόλους έλξης στην Κρήτη. Κατά συνέπεια, αποτελεί πυλώνα της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού στηρίζοντας εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών απαιτείται εποχικό προσωπικό, το οποίο μέχρι πρόσφατα προσλαμβανόταν από το Δασαρχείο Χανίων και επικουρούνταν από τους εργαζόμενους στον Φορέα Διαχείρισης του φαραγγιού. Χωρίς τους εν λόγω υπαλλήλους ο κίνδυνος αδυναμίας λειτουργίας και ασφαλούς περιήγησης σε αυτό είναι απτός.

Παρά τις έγκαιρες ενέργειες Δασαρχείου και Φορέα Διαχείρισης, φαίνεται ότι το μεν πρώτο δεν προσλαμβάνει προσωπικό για τη φετινή σαιζόν, ενώ ο δεύτερος θα προσλάβει μόνο μικρό μέρος των προβλεπόμενων εργαζόμενων. Το ίδιο έργο παίζεται στην πλάτη των επιχειρήσεων της περιοχής κάθε χρόνο.

Στο όνομα των χειμαζόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του τουρισμού στο νησί, απαιτούμε την άμεση πρόσληψη ικανού αριθμού εποχικών υπαλλήλων (τουλάχιστον 12, για πλήρη επάρκεια απαιτούνται 17), από οποιονδήποτε φορέα (Δασαρχείο ή Φορέα Διαχείρισης). Το άμεσο της ανάγκης επιτείνεται από την απαγόρευση των προσλήψεων, η οποία θα επιβληθεί λόγω των επικείμενων εκλογών.

Το απαραίτητο κονδύλι (€20-40.000 αναλόγως τον αριθμό και τη διάρκεια) μπορεί να καλύψει άμεσα το Πράσινο Ταμείο, το οποίο εξάλλου ωφελείται με περίπου €750.000 ετησίως από το αντίτιμο του εισιτηρίου του Φαραγγιού Σαμαριάς. Οι πόροι αυτοί σήμερα έχουν δεσμευτεί στην πλειοψηφία τους για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, αντί να επιστρέφουν πίσω σε ενέργειες και δράσεις προστασίας του πολύτιμου περιβαλλοντικού πόλου.

Να σημειωθεί ότι αναφερόμαστε μόνο στο εποχικό προσωπικό που απαιτείται για τη διαχείριση των επισκεπτών και όχι στο πάγιο αίτημα για τη θέσπιση εποχικής θέσης γιατρού στο χωριό της Σαμαριάς. Τη θέση αυτή παλιότερα την κάλυπτε το Πολεμικό Ναυτικό και είναι απολύτως απαραίτητη για την κάλυψη των ελάχιστων προϋποθέσεων ασφάλειας για τους επισκέπτες του Εθνικού Δρυμού.»

zarpa.gr



ΚατηγορίεςΑπασχόληση, Δασική Υπηρεσία

Tags: , ,

1 replies

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading