4η Συνάντηση του Neighbourhood Network

Invitation-NN-June-2014-gr

Το Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με φορείς από την Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Αρμενία και Τουρκία, υλοποιεί ως επικεφαλής εταίρος, στο πλαίσιο του προγράμματος EU INTERREG IV “Black Sea Basin Joint Operational Programme 2007-2013” το Έργο με τίτλο:«STREAMS-2-SUPPRESS-FIRES – Utilizing Stream Waters in the Suppression of Forest Fires with the Help of New Technologies». Το Έργο αυτό έχει έναρξη την 1η Απριλίου 2013 και λήξη την 31η Μαρτίου 2015.

Μία από τις δράσεις που περιγράφονται στο Έργο αυτό έχει ως σκοπό τη δημιουργία μιας ομάδας ειδικών πάνω στα θέματα καταπολέμησης δασικών πυρκαγιών ειδικά σε προστατευόμενες περιοχές. Η ομάδα θα έχει ως επίκεντρο τις χώρες γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα. Ο σκοπός της είναι να βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση προβλημάτων πυρκαγιών σε προστατευμένες περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, ενώ με την εμπειρία της θα ανταλλάσει ιδέες και προτάσεις για τις πιο καλές πρακτικές καταπολέμησης πυρκαγιών, θα εισάγει πιθανώς καινοτόμες λύσεις που θα στηρίζονται σε από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών κλπ. Επίσης θα βοηθήσει στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών που περιβάλουν τη Μαύρη Θάλασσα. Τέλος, θα ενημερώσει τους επιστημονικούς υπεύθυνους του προγράμματος για τη λειτουργικότητα των εργαλείων του προγράμματος. Η ομάδα αυτή θα περιλαμβάνει μέλη /υπό- ομάδες από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο Έργο.

Οι συναντήσεις γίνονται κάθε 4 μήνες στις εγκαταστάσεις της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (Τμήμα Δασοπονίας και ΔΦΠ) στη Δράμα, όπου θα υπάρχει εγκαταστημένη επικοινωνία μέσω ADOBE CONNECT με άλλους συναδέλφους από Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Αρμενία και Τουρκία.

Οι προϋποθέσεις για να συμμετέχετε είναι η καλή προφορική γνώση της αγγλικής γλώσσας (οι συνομιλίες θα γίνονται μέσω ADOBE CONNECT στα αγγλικά) όπως επίσης και το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ασχολούνται στην Υπηρεσία τους με τον τομέα καταπολέμησης πυρκαγιών ή τον τομέα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουλίου 2013, η δεύτερη συνάντηση στις 12 Δεκεμβρίου 2013 και η τρίτη συνάντηση στις 19 Μάρτιου 2014. Η τέταρτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 και ώρα 11:30 π.μ. στη Δράμα, στο Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντας e-mail στο zaimesgeorge@gmail.com έως και την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014.



ΚατηγορίεςΕκπαίδευση - Επιμόρφωση

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading