Εγκριση για τουριστικό χωριό σε δασική έκταση

YPEKA43

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τη δημιουργία ενός τουριστικού χωριού και ενός ξενοδοχείου μέσα σε παράκτια έκταση στην Κόρινθο, της οποίας το 92% είναι δασικό ενέκρινε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η επίμαχη έκταση, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας Νησιά Μαρέζα Α.Ε. βρίσκεται στην περιοχή Μαρέζι-Κοκόσι της δημοτικής ενότητας Σαρωνικού του δήμου Κορινθίων και προορίζεται για τη δημιουργία καταλύματος 5 αστέρων και δυναμικότητας 711 κλινών.

Σύμφωνα με τον Προκαταρκτικό Προσδιορισμό Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων, που είναι και το πρώτο στάδιο της διαδικασίας αδειοδότησης, από τα 796 στρέμματα της έκτασης, τα 734 στρ. (92%) είναι ιδιωτικό δάσος ή δασική έκταση, τα 15,5 στρέμματα (2% της έκτασης) ζώνη αιγιαλού και παραλίας και τα υπόλοιπα 62 στρέμματα (7,8%) αγροτικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη γνωμοδότησή της η Διεύθυνση Δασών Κορινθίας εκφράζει την εκτίμηση ότι τα 734 δασικά στρέμματα είναι «υποβαθμισμένης σημασίας» και εγκρίνεται η οικοδόμησή τους μέχρι ποσοστού 10% (ήτοι 73,4 στρέμματα), όπως προβλέπεται από τη δασική νομοθεσία. Επόμενο στάδιο της διαδικασίας αδειοδότησης είναι η υποβολή, από την εταιρεία, μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στην οποία θα προσδιορίζονται τα μεγέθη δόμησης και κάλυψης και η έκταση που πρόκειται να χτιστεί. Μάλιστα όπως προκύπτει από την απόφαση, μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων έχει προταθεί να είναι υπόσκαφο, ενώ η τουριστική εγκατάσταση θα διαθέτει και λιμενικά έργα. Την υδροδότηση της εγκατάστασης δηλώνει ότι θα αναλάβει ο δήμος Κορινθίων.

Σχετικό αρχείο:

 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αναδημοσιεύσεις έχουν σαν στόχο την ενημέρωση για τα τρέχοντα δασικά και περιβαλλοντικά θέματα και δημοσιοποιούνται με σκοπό να προκαλέσουν τον διάλογο και να εκφρασθούν οι απόψεις όλων, είτε αυτές είναι θετικές είτε αρνητικές, σε σχέση με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται ότι οι αναρτήσεις απηχούν τις προσωπικές απόψεις των διαχειριστών της σελίδας.

Μοιραστείτε το!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


ΚατηγορίεςΔόμηση - Αυθαίρετα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: