«Σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών ο δασικός τομέας»

dasikes agroi

Ο πολυλειτουργικός ρόλος του Ευρωπαϊκού δασικού τομέα για την ανάπτυξη και την απασχόληση στις αγροτικές περιοχές και οι βασικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, τονίστηκαν κατά την διάρκεια ενός σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Το εν λόγω σεμινάριο ήταν ενταγμένο στα πλαίσια του συνεδρίου των Ευρωπαίων αγροτών με θέμα «Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2014-2020 και η Οικογενειακή Γεωργία: ανάπτυξη και απασχόληση στις αγροτικές περιοχές της ΕΕ», συμμετείχαν σε αυτό πάνω από 100 άτομα, συμπεριλαμβανομένων ιδιοκτητών δασών, ερευνητών, εκπροσώπους της βιομηχανίας και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, και κατά τη διάρκειά του συζητήθηκε η νέα δασική στρατηγική, καθώς και η εφαρμογή της νέας πολιτικής αγροτικής ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως τονίστηκε, για να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες και να εξασφαλιστεί η πολυλειτουργική διαχείριση των δασών, οι κάτοχοι δασικών εκτάσεων, και ιδίως οι οικογενειακές δασικές εκμεταλλεύσεις, χρειάζονται σταθερές συνθήκες και ένα πλαίσιο που να διασφαλίζει μια συνεκτική προσέγγιση σε όλους τους τομείς που έχουν αντίκτυπο στην δασική πολιτική.

Η εκπαίδευση, η κατάρτιση και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες είναι επίσης ζωτικής σημασίας και η επικοινωνία πρέπει να ενισχυθεί. Επίσης είναι ζωτικής σημασίας η δημιουργία ισχυρών ομάδων παραγωγών.

Σημειώνεται πως το συνέδριο και το εν λόγω σεμινάριο πραγματοποιήθηκαν  στα πλαίσια της εκστρατείας των κεντρικών αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων Copa – Cogeca για μια ισχυρή Κοινή Αγροτική Πολιτική η οποία θα επιτρέψει στους αγρότες και τους συνεταιρισμούς να έχουν ένα βιώσιμο μέλλον.

Στέφανος Παπαπολυμέρου  papapolimerou@paseges.gr

paseges.gr



ΚατηγορίεςΔασική Πολιτική

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading