Η αναφορά στη Βουλή για την εξυπηρέτηση κυνηγών από τις δημόσιες υπηρεσίες και η σκληρή απάντηση του Π.Κ.Σ.

Σκληρή απάντηση με αιχμές από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο σε βουλευτίνα με αφορμή την αναφορά της για τον αντιλυσσικό εμβολιασμό των κυνηγετικών σκύλων.

kunigos skulos

Πριν από λίγες ημέρες, η Βουλευτής Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου (ΝΔ), υπέβαλε αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κουκουλόπουλο,  με θέμα «Εξυπηρέτηση μελών κυνηγετικών συλλόγων από δημόσιες υπηρεσίες». 

Στην αναφορά της επισύναψε την επιστολή του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Καστοριάς, η οποία, σύμφωνα με την κ. Αντωνίου,  αποτυπώνει δύο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη των κυνηγετικών συλλόγων σχετικά (α) με την βεβαίωση υγείας από παθολόγο ή νευρολόγο ή ψυχίατρο που πρέπει να υποβάλλουν για την ανανέωση των αδειών κατοχής των κυνηγετικών τους όπλων και (β) τον αντιλυσσικό εμβολιασμό των κυνηγετικών σκύλων. 

Για το φλέγον θέμα του αντιλυσσικού εμβολιασμού, το ερώτημα που έθετε ο Κ.Σ. ήταν «…εάν η δημόσια κτηνιατρική υπηρεσία μπορεί να εξυπηρετήσει τους κυνηγούς, οι οποίοι προμηθευμένοι του σχετικού σκευάσματος, ζητήσουν από τους κτηνιάτρους της υπηρεσίας να κάνουν μόνο τον αντιλυσσικό εμβολιασμό και να σφραγίσουν τα βιβλιάρια υγείας των ζώων τους, ώστε να αποφευχθεί η επιβάρυνση της επίσκεψης στον ιδιώτη κτηνίατρο». 

Πριν περάσει μια βδομάδα από την υποβολή της αναφοράς, ο ιδιαίτερα δραστήριος Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος,  έδωσε την δική του απάντηση στην κ. Αντωνίου, με αιχμές για μικροπολιτικά συμφέροντα  και πελατειακές σχέσεις. 

dasarxeio.com

Απάντηση του Π.Κ.Σ. προς την Βουλευτή, κ. Αντωνίου Μαρία

Αθήνα, 09/10/14

Στις 7 Οκτωβρίου 2014 διαβάσαμε στην ηλεκτρονική σελίδα http://www.fouit.gr αναφορά που κατέθεσε η Βουλευτής Καστοριάς, κ. Μαρία Αντωνίου, προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βορίδη, και των Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κουκουλόπουλο, με θέμα την “Εξυπηρέτηση μελών κυνηγητικών συλλόγων από δημόσιες υπηρεσίες”. Στην συγκεκριμένη αναφορά η κ. Αντωνίου αναρωτιέται μεταξύ άλλων αν οι κτηνίατροι του δημοσίου μπορούν να κάνουν αντιλυσσικό εμβόλιο και να σφραγίσουν τα βιβλιάρια υγεία των ζώων που ανήκουν σε κυνηγούς. Μας προκαλεί ειλικρινή έκπληξη η απορία της κ. Αντωνίου με δεδομένου ότι η ίδια ανήκει στους βουλευτές που ψήφισαν τον Ν. 4235/2014 σύμφωνα με τον οποίο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και ευζωίας των ζώων και το αντιλυσσικό εμβόλιο οφείλει να γίνεται από κτηνίατρο με Νόμιμο (Ιδιωτικό) Κτηνιατρείο. Ως εκ τούτου, μη θέλοντας να υποθέσουμε ότι η κ. Αντωνίου δεν γνώριζε τη ψήφισε, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η αναφορά της και οι δηλώσεις της κρύβουν μικροπολιτικά συμφέροντα και προσπάθεια σύναψης πελατειακών σχέσεων. 

Θα σας προτείναμε, κ. Αντωνίου, αντί να ζητάτε παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, να φροντίσετε για την πραγματική οικονομική ελάφρυνση των κυνηγών, προτείνοντας στην κυβέρνηση τη μείωση κόστους έκδοσης της άδειας κυνηγιού, τη μείωση του κόστους υλικοτεχνικής υποδομής (ένδυση, φυσίγγια, κόστος μεταφοράς κ.λπ.) και όχι φαινομενικές λύσεις που είναι σε βάρος άλλου κλάδου και προτείνουν την παράβαση της νομοθεσίας

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Α. ΤΡΑΧΗΛΗ     Α. ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ


Για το ίδιο θέμα:



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading