Τελικά δεν θα μειωθούν οι κυνηγετικές εξορμήσεις στη Κύπρο

Francolinus-francolinus4

Λευκωσία: Έπιασαν τόπο οι αντιδράσεις των κυνηγών, αφού σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι αναστέλλεται η απόφαση  που είχε παρθεί για μείωση των κυνηγετικών εξορμήσεων για την πέρδικα, το λαγό και τη φραγκολίνα από 17 σε 13 και το καθεστώς παραμένει ως έχει.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών

Το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει ότι η απόφαση για μείωση των κυνηγετικών εξορμήσεων για την πέρδικα, το λαγό και τη φραγκολίνα από 17 σε 13, λήφθηκε σε συνάντηση με την ηγεσία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής (Κ.Ο.Κ. & Δ.Α.Ζ.), στις 24 Οκτωβρίου 2014. Το Υπουργείο έκρινε ότι ήταν η καλύτερη δυνατή υπό τις περιστάσεις λύση, προς όφελος του κυνηγίου, με μοναδικό γνώμονα την αειφορική κάρπωση των θηραμάτων.

Εντούτοις, λόγω του ότι, εξ’ όσων φαίνεται, δεν υπήρξε ο απαραίτητος χρόνος διαβούλευσης και ενημέρωσης μεταξύ της βάσης των κυνηγών και της Κ.Ο.Κ. & Δ.Α.Ζ. και, μετά από παράκληση της ίδιας της Κ.Ο.Κ. & Δ.Α.Ζ., η εφαρμογή της πιο πάνω απόφασης αναστέλλεται, για να δοθεί ο ανάλογος χρόνος για διαβούλευση.

Ως εκ τούτου, οι ημερομηνίες κυνηγίου παραμένουν όπως αποφασίστηκαν αρχικά, δηλαδή το κυνήγι της πέρδικας, του λαγού και της φραγκολίνας θα επιτρέπεται κάθε Κυριακή και Τετάρτη, από τις 2/11/2014 μέχρι τις 28/12/2014.
Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να επαναλάβουμε ότι η πρόθεση του Υπουργείου ήταν και παραμένει η αύξηση του θηράματος και η αειφορική διαχείριση των θηραματικών ειδών.

Σε αυτό το στόχο αποσκοπούσαν και οι αποφάσεις που λήφθηκαν από τον Υπουργό Εσωτερικών. Υπενθυμίζουμε ότι οι αποφάσεις που λήφθηκαν από τον Υπουργό, έχουν ως ακολούθως:

  1. Μετά από το τέλος της τρέχουσας κυνηγετικής περιόδου, θα παραχωρηθούν στους κυνηγετικούς συλλόγους που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, πενήντα χιλιάδες (50.000) περδίκια νεαρής ηλικίας, για μεγάλωμα τους και απελευθέρωση τους στους βιοτόπους της περιοχής ευθύνης τους.
  2. Θα ολοκληρωθεί και θα εφαρμοσθεί, το συντομότερο δυνατό, το νέο διαχειριστικό σχέδιο για το λαγό.
  3. Θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες των αρχών για πάταξη της λαθροθηρίας των επιδημητικών και μεταναστευτικών θηραμάτων.
  4. Επίσης, ο Υπουργός απηύθυνε δημόσια έκκληση προς τους Δικαστές για επιβολή αυστηρότερων ποινών σε περιπτώσεις λαθροθηρίας.

Πηγή: philenews



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading