Τρεις νεκροί λαθροκυνηγοί στη Νότια Αφρική

Περισσότεροι από 1.000 ρινόκεροι έχουν σκοτωθεί φέτος από λαθροκυνηγούς

kinigos

Φύλακες του Εθνικού Πάρκου Κρούγκερ στη Νότια Αφρική σκότωσαν τρεις λαθροκυνηγούς μετά από ανταλλαγές πυροβολισμών την περασμένη εβδομάδα.

Περισσότεροι από 1.000 ρινόκεροι έχουν σκοτωθεί το τελευταίο έτος στη Νότια Αφρική, τα δύο τρίτα εκ των οποίων εντός του Πάρκου Κρούγκερ. Η αφρικανική χώρα φιλοξενεί την πλειοψηφία των εναπομεινάντων ρινόκερων του πλανήτη.

Οι τελευταίοι μήνες του έτους είναι πάντα αυτοί με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα λαθροκυνηγών, σύμφωνα με τους φύλακες του πάρκου, οι οποίοι τραυμάτισαν και συνέλαβαν ακόμα τρεις λαθροκυνηγούς, ενώ άλλοι έξι δραπέτευσαν κατά τη διάρκεια των διάφορων πολυάριθμων περιστατικών που έλαβαν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Συνολικά 164 λαθροκυνηγοί έχουν συλληφθεί μέσα στο 2014, 30 περισσότεροι από ότι το 2013.

Οι λαθροκυνηγοί, πολλοί εκ των οποίων εισέρχονται στο πάρκο από τη γειτονική Μοζαμβίκη, προτιμούν να κυνηγούν κατά τους θερινούς μήνες του νοτίου ημισφαιρίου, χρησιμοποιώντας την πιο πυκνή βλάστηση για να κρυφτούν και τις βροχοπτώσεις για να καλύπτουν τα ίχνη τους. Η δραστηριότητα των λαθροκυνηγών σημειώνει πτώση κατά τις γιορτές και αυξάνεται αμέσως μετά τον ερχομό του νέου έτους, μέχρι το χειμώνα, λόγω της θερμοκρασίας και της χαμηλής βλάστησης, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων της Νοτίου Αφρικής.

Η ζήτηση για κέρατα ρινόκερων, τα οποία αποτελούνται από κερατίνη όπως και τα ανθρώπινα νύχια, βρίσκεται σε κατακόρυφη ζήτηση ειδικά σε αγορές της Ασίας όπου θεωρείται σύμβολο κύρους αλλά και ότι διαθέτει θεραπευτικές ιδιότητες για διάφορες ασθένειες, παρά την απουσία αποδείξεων που να στηρίζει αυτή τη θεωρία.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ



ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Θήρα

Tags: , , ,

1 replies

  1. Χίλιοι ρινόκεροι τον χρόνο!
    Τρεις ρινόκεροι κάθε μέρα!
    Με 16 έως 18 μήνες εγκυμοσύνης, μέχρι να προλάβει να γεννηθεί ΕΝΑ μικρό σκοτώνουμε 1500! Για να φτιάξουμε ματζούνια από το κέρατο τους!
    Για τι να πρωτολυπηθεί κανείς, για τους ρινόκερους ή για τους λαθροθήρες, που άλλοι πέφτουν θύματα του πολέμου με τους φύλακες και άλλοι γίνονται βορά των λιονταριών; Μπορούμε να κάνουμε κάτι ώστε να σταματήσουμε το εμπόριο του κέρατου στην Κίνα και το Βιετνάμ; Μήπως πρέπει να αλλάξουμε τα παλιομοδίτικα θέσφατα του στιλ: “αυξάνεστε και πληθύνεσθε και ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΣΑΤΕ της γης”;

    ΥΓ. “Η αφρικανική χώρα φιλοξενεί την πλειοψηφία των εναπομεινάντων ρινόκερων του πλανήτη”.
    Δεν πιστεύω να ψηφίζουν κιόλας! Μήπως ο γράφων εννοεί “η πλειονότητα” ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading