Προτρέπουν τα δασαρχεία να καταπατήσουν δικαστικές αποφάσεις, Σύνταγμα και νόμους

Πηγή: Η ΑΥΓΗ

Ψηφοθηρική φρενίτιδα έχει καταλάβει κάποιους εκ των βουλευτών, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να προτείνουν όχι μόνο να δοθεί συγχωροχάρτι στους άρπαγες και καταπατητές δασικών εκτάσεων εσαεί, αλλά διατάσσουν τα δασαρχεία να καταπατήσουν Σύνταγμα και νόμους τορπιλίζοντας κάθε διαδικασία κύρωσης των δασικών χαρτών.

Η πρωτοφανής τροπολογία των βουλευτών Γ. Βλάχου και Θ. Μπούρα από τη Νέα Δημοκρατία (ο δεύτερος μάλιστα είναι γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας) και του ανεξάρτητου Β. Οικονόμου, οι οποίοι εκλέγονται στο Υπόλοιπο Αττικής, κατατέθηκε χθες στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ “Πράξεις εισφοράς σε γη…”, το οποίο από μόνο του είναι ένα ατέλειωτο ρουσφέτι. Προγραμματίζεται δε να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου Παρασκευή και Σάββατο.

Η βουλευτική τροπολογία, η οποία προτείνεται να προστεθεί ως πρόσθετη διάταξη στο άρθρο 52 του αντιδασικού νόμου, ο οποίος ψηφίστηκε μόλις πριν από τέσσερις μήνες, λέει τα εξής απίστευτα: Η βεβαίωση, εκτέλεση και είσπραξη προστίμων και “εκδοθεισών διοικητικών πράξεων” βάσει του νόμου 998/1979 για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων αναστέλλεται μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών.

Όπως είναι γνωστό, ελάχιστοι δασικοί χάρτες έχουν κυρωθεί μέχρι τώρα διότι οι κρατούντες δεκάρα δεν δίνουν για την προστασία δασών και δασικών εκτάσεων και ως εκ τούτου για τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας. Αναστέλλεται η εκτέλεση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής που έχουν εκδοθεί ακόμη κι αν έχουν τελεσιδικήσει.

Επίσης, μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών… απαγορεύεται “η έκδοση πρωτοκόλλων κατεδάφισης – απομάκρυνσης και επιβολής αποζημίωσης και προστίμων”. Οι τρεις φωστήρες βουλευτές, βεβαίως, δεν εξηγούν, π.χ., αν το Δημόσιο έχει κερδίσει στο δικαστήριο, πώς θα ανακληθεί το πρόστιμο ή η απόφαση κατεδάφισης για το παράνομο σπίτι, εγκατάσταση ή δραστηριότητα μέσα στο δάσος ή πώς το Δασαρχείο θα διαγράψει την πράξη αναδάσωσης…

Λ.ΣΤ.

http://www.avgi.gr



ΚατηγορίεςΝομοθεσία

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading