Κεντρική επιστηµονική επιτροπή για τη λήψη µέτρων διαχείρισης περιστατικών προσέγγισης Αρκούδας σε κατοικηµένες περιοχές

arkouda

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής συγκροτείται Κεντρική Επιστηµονική Επιτροπή για την λήψη µέτρων διαχείρισης περιστατικών προσέγγισης – αλληλεπίδρασης Αρκούδας (Ursus arctos) σε κατοικηµένες περιοχές.

Έργο της επιτροπής είναι:

  • Ο καθορισμός με επιστημονικό και άρτιο τεχνικά τρόπο των διαδικασιών, των μέσων και των μεθόδων απώθησης,
  • Η τελική αξιολόγηση των περιστατικών προσέγγισης Αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές
  • Η λήψη αποφάσεων για τη διαχείριση τους
  • Η παροχή οδηγιών και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων, των επιτροπών διαχείρισης κρίσεων σε τοπικό επίπεδο και των ομάδων άμεσης επέμβασης (Ο.Α.Ε) που προβλέπονται στην ΚΥΑ 104180/433/5-2-2014 (ΦΕΚ 272/Β), ώστε να υπάρχει αποτελεσματική και ασφαλής ολοκλήρωση του εκάστοτε σχεδιασμού.

Η επιτροπή αποτελείται απο τους εξής:

  1. Τον κ. Δημόπουλο Κωνσταντίνο, προϊστάμενο της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, ως πρόεδρο. 
  2. Τον κ. Σωτηρίου Γεώργιο, προϊστάμενο της Δ/νσης Διαχείρισης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, ο οποίος αναπληρώνει τον πρόεδρο.
  3. Τον κ. Μπόκαρη Νικόλαο Δασολόγο- Περιβαλλοντολόγο,τμηματάρχη, του τμήματος Διαχείρισης Άγριας Ζωής και Θήρας της Δ/νσης Διαχείρισης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, που είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα, με αναπληρωτή τον κ. Νικολετόπουλο Αριστείδη, δασοπόνο υπάλληλο του ιδίου τμήματος.
  4. Τον κ. Φοίβο Θεοδώρου, δασολόγο, προϊστάμενο της Δ/νσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με αναπληρωτή την κ.Τεστέμπαση Κυριακή, δασολόγο, αποσπασμένη στη Γ.Γ.Π.Π.
  5. Την κ. Πετρούλα Κώστογλου υπάλληλο του τμήματος Ζωοανθρωπονόσων με αναπληρώτρια την κ. Λασκαρίνα-Μαρία Κορού, υπάλληλο του τμήματος Ζωοανθροπονόσων/ΥΠΑΑΤ
  6. Την κ. Ροδοπούλου Ιωάννα, προϊσταμένη του τμήματος Εκτιμήσεων Ζωικού Τομέα ως τακτικό εκπρόσωπο του ΕΛΓΑ, με αναπληρωτή εκπρόσωπο την κ. Γραμματίκα Μαρία, προϊσταμένη του τμήματος Εκτιμήσεων φυτικού Τομέα
  7. Τον κ. Στεφάνου Λεονάρδο, δασοπόνο ως τακτικό εκπρόσωπο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με αναπληρωτή εκπρόσωπο τον κ. Ξένο Αναστάσιο, δασοπόνο
  8. Τον κ. Αλέξανδρο Καραμανλίδη, δρ.βιολόγο, επιστημονικό υπεύθυνο της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος» ως τακτικό εκπρόσωπο του, με αναπληρωτή εκπρόσωπο τον κ. Νίκο Γραμμενόπουλο.
  9. Τον κ. Γεώργιο Μερτζάνη δρ. Βιολογίας επιστημονικό υπεύθυνο περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»» ως τακτικό εκπρόσωπο της, με αναπληρωτή εκπρόσωπο τον κ. Γεώργιο Ηλιόπουλο, δρ. Βιολογίας.
  10. Την κ Παναγιώτα Χριστοπούλου, ΠΕ βιολόγων με βαθμό Β’ ως τακτικό εκπρόσωπο της Γενικής Δ/νσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, με αναπληρωτή εκπρόσωπο τον κ. Χρήστο Χρυσομάλλη ΠΕ Αρχιτεκτόνων με βαθμό Β’ .
  11. Την κ. Κομνηνού Αναστασία, επίκουρη καθηγήτρια στη σχολή Επιστημών Υγείας-Τμήμα Κτηνιατρικής ΑΠΘ, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή εκπρόσωπο την κ. Κριτσέπη -Κωνσταντίνου Μαρία αναπληρώτρια καθηγήτρια, ομοίως
  12. Τον κ. Λεγάκι Αναστάσιο, αναπληρωτή καθηγητή, Δ/ντή του Τομέα Ζωολογίας και Θαλάσσιας Βιολογίας της σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν. Αθηνών, με αναπληρωτή εκπρόσωπο την κ.Ρόζα -Μαρία Πολυμένη, , επίκουρη καθηγήτρια, ομοίως.
  13. Τον κ. Μπακαλούδη Δημήτριο, επίκουρο καθηγητή διαχείρισης άγριας πανίδας του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού περιβάλλοντος του Α.Π.Θ ως μόνιμο εκπρόσωπο της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού περιβάλλοντος και τον κ. Βλάχο Χρήστο, καθηγητή Διαχείρισης Άγριας Πανίδας, ομοίως, ως αναπληρωματικό μέλος.

Η Γενική Δ/νση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και αγροπεριβάλλοντος εξυπηρετεί διοικητικά το έργο της επιτροπής.



ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading