Το πρόβλημα με τα βουλγαρικά φράγματα και τις πλημμύρες που προκαλούν πρέπει να επιλυθεί, δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Δασών και Υδάτων

plimmires

Στις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες στην Αδριανούπολη (Εντίρνε) από την υπερχείλιση του Έβρου, του Τούντζα και του Άρδα, που διέρχονται από τη Βουλγαρία και την Τουρκία, αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Δασών και Υδάτων της Τουρκίας, Βεϊσέλ Έρογλου.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι συναντήθηκε με κατοίκους της Αδριανούπολης, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι θα καταφύγουν σε νομικά μέσα εναντίον της Βουλγαρίας, αν είναι αναγκαίο. 

Ο υπουργός Δασών και Υδάτων της Τουρκίας υποστήριξε ότι οι υπεύθυνοι για τα φράγματα στη Βουλγαρία δεν αφήνουν τον αναγκαίο ελεύθερο χώρο για να εμποδίσουν την υπερχείλιση των υδάτων σε περιπτώσεις σφοδρών βροχοπτώσεων.

Έχουμε προειδοποιήσει τη βουλγαρική πλευρά και η υπομονή των κατοίκων στην περιοχή της Αδριανούπολης εξαντλείται, είπε κ. Έρογλου.

Ο Τούρκος υπουργός τόνισε ότι, με τις δηλώσεις του, θέλει να στρέψει την προσοχή της βουλγαρικής κυβέρνησης σε αυτό το πρόβλημα και υπογράμμισε ότι η Τουρκία και η Βουλγαρία είναι σε επικοινωνία, μέσω των υπουργείων Εξωτερικών.

Η υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, Ιβελίνα Βασιλίεβα δήλωσε από το Έλχοβο, στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, ότι η άνοδος της στάθμης των υδάτων στον κάτω ρου του ποταμού Τούντζα οφείλεται μόνο στις καταρρακτώδεις βροχές και ότι η ελεγχόμενη αποδέσμευση υδάτων από το φράγμα Ζρέμπτσεβο και από άλλες δεξαμενές σταμάτησε.



ΚατηγορίεςΥδατικοί πόροι

Tags: , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading