Πιο πράσινο το Πελόπιο με δύο δεντροφυτεύσεις

anadasoseis
Η στήριξη των πρανών στα υποβαθμισμένα από την καταστροφική πυρκαγιά του 2007 δασικά οικοσυστήματα και η βελτίωση της αισθητικής εικόνας της περιοχής, ήταν ο στόχος των τεχνιτών φυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Πελόπιο, με τη συνεργασία Τοπικού Συμβουλίου και Δασαρχείου Πύργου.

Οι δυο δεντροφυτεύσεις, πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Πελοπίου. Φυτεύτηκαν Δρυς, Κουκουναριές, Κυπαρίσσια, Δάφνες και Πικροδάφνες, ενώ στην δεντροφύτευση στο προαύλιο του σχολείου, ενεργό συμμετοχή είχαν και οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων.

«Γνωρίζοντας όλοι πόσο σημαντικά είναι για το περιβάλλον τα δάση μας, αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία ως Τ.Κ και θα συνεχίσουμε τέτοιου είδους δράσεις, για την καλύτερη αξιοποίηση του τόπου μας», λέει ο πρόεδρος του Τ.Σ, Δημήτρης Στασινόπουλος, μη παραλείποντας να εκφράσει θερμές ευχαριστίες προς το Δασαρχείο Πύργου και τον Δασάρχη Παναγιώτη Λάττα, για τη στήριξη της προσπάθειας αυτής, αλλά των μελλοντικών πρωτοβουλιών που θα αφορούν περιβαλλοντικά ζητήματα. Άλλωστε, αντίστοιχες δράσεις θα αναπτύσσει – μεταξύ άλλων – και η Εθελοντική Ομάδα, για τη σύσταση της οποίας το Τ.Σ έχει ήδη ξεκινήσει προσπάθεια.

Πηγή: patrisnews.com



ΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις, Περιβάλλον

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading