Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Άγριας Ζωής 2015

image

Η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου, ως αρμόδια Περιφερειακή Διαχειριστική Αρχή CITES Νοτίου Αιγαίου, συμμετέχοντας στον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Άγριας Ζωής για το έτος 2015 κάνει γνωστό ότι, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε την 3η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής.

Ο φετινός εορτασμός με θέμα: «Το έγκλημα κατά της άγριας ζωής είναι σοβαρό», επικεντρώνεται στη σοβαρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται το έγκλημα κατά της άγριας ζωής και στην ανάδειξη του θετικού ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν οι τοπικές κοινωνίες στην κατεύθυνση της χαλιναγώγησης του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής. ​

Η άγρια ζωή δεν απειλείται μόνο από την αλλαγή του κλίματος, την απώλεια ενδιαιτημάτων και την υπεραλίευση θαλασσών και ωκεανών, αλλά και από την ασφυκτική πίεση που δέχεται από τη λαθροθηρία και το παράνομο εμπόριο ειδών της άγριας ζωής, δραστηριότητες που αποφέρουν κέρδος πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στο οργανωμένο έγκλημα.

Η βιωσιμότητα του πλανήτη μας στηρίζεται στην άγρια ζωή. Ας κάνουμε ότι μπορούμε, ως πολίτες και καταναλωτές, για να διατηρήσουμε τη βιοποικιλότητα και να συμβάλουμε στο τέλος του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής.

Συμμετέχουμε ενεργά, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση και την προστασία της άγριας ζωής, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους που την απειλούν.
Δρω τοπικά, σκέπτομαι παγκόσμια.

Δελτίο Τύπου

Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου



ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , ,

1 replies

Trackbacks

  1. Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Άγριας Ζωής 2015 ~ Επιστροφή στη φύση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading