Αρκούδα 200 κιλών εγκλωβίστηκε σε παγίδα στην Κοζάνη

Σε παγίδα λαθροκυνηγών εγκλωβίστηκε το πρωί μια αρκούδα, 200 κιλών, στην περιοχή ανάμεσα σε Βατερό και Μεταμόρφωση Κοζάνης.

Το άγριο θηλαστικό εντοπίστηκε εγκλωβισμένο σε θηλιά κοντά στην περιοχή Αγ. Αντώνιος Βατερού Κοζάνης, από δυο μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης που  βρισκόταν μέσα σε Ζώνη Εκγύμνασης Κυνηγετικών Σκύλων λίγο μετά τις 07:00 το πρωί. Αμέσως τηλεφώνησαν στην ΚΟΜΑΘ και στον Ομοσπονδιακό της Θηροφύλακα, ο οποίος έσπευσε στο σημείο, μαζί με τον Θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης.

Η αρσενική αρκούδα, βάρους περίπου 200 κιλών, ήταν παγιδευμένη και απεγνωσμένα προσπαθούσε να σωθεί. Ενημερώθηκε η αρμόδια Δασική Υπηρεσία, που έσπευσε στην περιοχή και κατόπιν εκπρόσωπος περιβαλλοντικής οργάνωσης με αναισθητικό όπλο. Η αρκούδα ναρκώθηκε και απελευθερώθηκε με επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια επιχείρησης χρησιμοποιήθηκε υπνωτικό, προκειμένου να αναισθητοποιηθεί η αρκούδα και να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα ο απεγκλωβισμός της.

Πριν λίγες μέρες, ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ και ο θηροφύλακας του Κ.Σ. Κοζάνης είχαν εντοπίσει και καταστρέψει αρκετές θηλιές στην ευρύτερη περιοχή.



ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading