Συλλογή με … μέτρο για την προστασία των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών

malotiras tsai sideritis aromatika

Με αφορμή την έναρξη της περιόδου συλλογής αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, η Διεύθυνση Δασών Χανίων εξέδωσε δελτίο τύπου καλώντας τους πολίτες να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλει για προστασία και αειφορική διαχείριση του πολύτιμου φυσικού πόρου.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Χανίων

Εν’ όψη της έναρξης της περιόδου συλλογής των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, υπενθυμίζουμε στους πολίτες των Χανίων την 1/2013 Ρυθμιστική Δασική Αστυνομική Διάταξη (ΑΔΑ: ΒΛ45ΟΡ1Θ-ΥΡ9) για την «Ρύθμιση της συλλογής και λήψη μέτρων προστασίας της μαλοτήρας (Sideritis  syriaca) ενδημικού φυτικού είδους της Κρήτης, ως και των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών ματζουράνας (origanum micropfyllum), φασκόμηλου (salvia fruticosa)  και ρίγανης (origanum vulgaris), στην περιφερειακή ενότητα Χανίων», και τους καλούμε να βρεθούν αρωγοί στην ευθύνη εφαρμογή της.

Καλούμε τους πολίτες που επιχειρούν στην παραγωγή ή συλλογή από τη φύση για εμπορικούς σκοπούς των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της ανωτέρω Διάταξης, να υποβάλουν το αίτημά τους στη Δ/νσης Δασών Χανίων μέχρι και 30 Ιουνίου 2015.  Σχετική αίτηση μπορούν να παραλάβουν από την Υπηρεσία μας ή εκτυπώνοντάς την από την ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης (ΕΔΩ).

Τους παρακινούμε δε, ν’ ανέβουν και να γνωρίσουν τα βουνά μας, αλλά και να επιχειρήσουν στην παραγωγή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών με οδηγίες που παρέχει η διοίκηση και τα επιστημονικά ιδρύματα της Π.Ε. Χανίων.

Η Δ/νση Δασών Χανίων με το ολιγάριθμο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει σε αντιδιαστολή με το τεράστιο μέγεθος της ευθύνης που έχει επιφορτιστεί, προσπαθεί τα μέγιστα για το σκοπό αυτό.




ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Χλωρίδα

Tags: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading