Άνοιξη στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με λουλούδια του Σέιχ-Σου

louloudia_seix_sou_panepistimio_makedonias

Με χρώματα της φύσης “ζωγραφίστηκε” η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, χάρη σε μια εντυπωσιακή έκθεση φωτογραφίας, με θέμα τα εκατοντάδες λουλούδια του Σέιχ Σου.

Δημιουργός της έκθεσης είναι ο συνταξιούχος καθηγητής μαθηματικών Θωμάς Γιαννάκης, ο οποίος, θεωρώντας τη φύση αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του, ανακάλυψε με την ψηφιακή φωτογραφία, ένα νέο τρόπο να αναγνωρίσει, να καταγράψει και να τοποθετήσει γεωγραφικά όλες τις ομορφιές που συναντούσε στις διαδρομές του.

“Ως παιδί του φωτογράφου του…. χωριού -μεγάλωσα στο Στρυμονικό Σερρών όπου ο πατέρας μου ήταν φωτογράφος- ήμουν πάντα με μια φωτογραφική μηχανή στα χέρια μου στις εξορμήσεις μου στη φύση. Με την ψηφιακή τεχνολογία, η φωτογραφία πλέον δεν έχει κόστος και έτσι τα τελευταία δύο χρόνια, έχω τραβήξει περίπου 85.000 φωτογραφίες!” λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιαννάκης.

“Ειδικά το Σέιχ- Σου”, συνεχίζει, “το οποίο επισκέπτομαι πάνω από 30 χρόνια, το ξέρω καλύτερα από το… σπίτι μου, όπως και όλα τα φυτά που συναντάω στην περιοχή”.

“Η χαρά μου δε, είναι μεγάλη, όταν συναντάω κάποιο λουλούδι που δεν είναι καταγεγραμμένο στις επίσημες λίστες. Όσο για την ταυτοποίηση των φυτών, πέφτει πολύ… διάβασμα, συνεργάζομαι με το Εργαστήρι Δασοπονίας του ΑΠΘ και ανταλλάσσω απόψεις με αναρτήσεις των φωτογραφιών μου στο facebook” λέει ο κ. Γιαννάκης, ο οποίος τονίζει ότι απαραίτητο εξάρτημα σε κάθε βόλτα του, είναι η φωτογραφική μηχανή γιατί, χωρίς αυτή, “δεν πάω πουθενά!”.

Όσο για την αποδοχή του κόσμου στην έκθεση φωτογραφιών που απεικονίζουν την ομορφιά των λουλουδιών του Σέιχ Σου στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο κ. Γιαννάκης σημειώνει ότι είναι ιδιαίτερα θερμή, κυρίως από φοιτητές που τον είχαν γνωρίσει ως καθηγητή τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η έκθεση, που είναι και η πρώτη του κ. Γιαννάκη, ολοκληρώνεται στα τέλη Μαΐου αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, η συνεργασία θα συνεχιστεί μελλοντικά, με ακόμη μία έκθεση, με θέμα τις ορχιδέες του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΚατηγορίεςΧλωρίδα

Tags: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading