Το βασίλειο της Δανιμαρκίας και η εκδήλωση καταστροφής παράνομων μέσων

tsironis_kraxtes

Ανακοίνωση για την εκδήλωση συμβολικής καταστροφής παράνομων ηχομιμητικών συσκευών στο προαύλιο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  εξέδωσε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου (Γ΄Κ.Ο.Π.).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί προ δεκαπενθημέρου μεταξύ του Προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γιάννη Τσιρώνη και οριοθετεί το πλαίσιο συνεργασίας των Κυνηγετικών Οργανώσεων με τον κ. Τσιρώνη. Ωστόσο, σε αυτό το δεκαπενθήμερο, ο κ. Τσιρώνης και η κυβέρνηση γενικότερα δέχθηκαν έντονη κριτική από τους κυνηγούς και τα κυνηγετικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και την χλεύη σε ορισμένες περιπτώσεις (ΕΔΩ και ΕΔΩ), διότι η κυνηγετική ηγεσία διέρρευσε ανεπίσημα στον κυνηγετικό τύπο ότι «οι προθέσεις του Υπουργείου για τη Ρυθμιστική της κυνηγετικής περιόδου 2015-2016, θα επέφεραν καταστροφικές μειώσεις του κυνηγιού σε περιόδους θήρας, θηρεύσιμα είδη και τοπικές απαγορεύσεις». Χαρακτηριστική είναι η φράση που γράφτηκε σε κυνηγετικά ιστολόγια ότι «… ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Νίκος Παπαδόδημας, διαβάζοντας το σχέδιο της ρυθμιστικής προς υπογραφή έπεσε από τα σύννεφα».

Επίσης, από την ανακοίνωση μαθαίνουμε ότι 150 ηχομιμητικές συσκευές (κράχτες) που μεταφέρθηκαν στο προαύλιο χώρο του Υπουργείου, προέρχονται από όλες τις περιοχές της Πελοποννήσου και είχαν κατασχεθεί από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Κ.Ο. Πελοποννήσου. Εκείνο, βέβαια, που δεν διευκρινίζει η ανακοίνωση της Κ.Ο.Π. είναι τον τρόπο που τα συγκεκριμένα μέσα παράνομης θήρας (κράχτες) παρέμειναν για μήνες στη κατοχή της κυνηγετικής οργάνωσης και μεταφέρθηκαν για καταστροφή στο προαύλιο του υπουργείου. Όταν εντοπίζονται μέσα παράνομης θήρας συμπληρώνεται πρωτόκολλο κατάσχεσης, αποτελούν μέρος της δικογραφίας που σχηματίζεται και μέσω της οικείας δασικής αρχής διαβιβάζεται στον αρμόδιο εισαγγελέα. Δικαστικός λειτουργός δίνει εντολή για την καταστροφή τους η οποία βεβαιώνεται με την συμπλήρωση του πρωτοκόλλου καταστροφής.

Κάτι μυρίζει άσχημα στο βασίλειο της Δανιμαρκίας και δεν εξωραΐζεται με εκδηλώσεις, ανακοινώσεις και δελτία τύπου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μαρκόπουλου:

Πάτρα, 07-08-2015

Πραγματοποιήθηκε εχθές στο προαύλιο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδήλωση καταστροφής παράνομων ηχομιμητικών συσκευών από τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τσιρώνη και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου. Πάνω από 150 ηλεκτρονικοί κράχτες που είχαν κατασχεθεί από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου μεταφέρθηκαν από όλες τις περιοχές της Πελοποννήσου στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου, όπου καταστράφηκαν συμβολικά από τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τσιρώνη και ομάδα Θηροφυλάκων που τους μετέφερε εκεί.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια συμφωνίας προ δεκαπενθημέρου μεταξύ του Προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γιάννη Τσιρώνη και οριοθετεί το πλαίσιο συνεργασίας των Κυνηγετικών Οργανώσεων με τον κ. Τσιρώνη. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν αφενός να στηλιτευτεί η λαθροθηρία και οι παράνομες πρακτικές που συνδέονται με αυτήν, ενόψει μάλιστα της έκδοσης της νέας ρυθμιστικής για τη θήρα και την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2015-2016, και αφετέρου να αναδειχθεί το έργο των Θηροφυλάκων και η ανάγκη διατήρησης του θεσμού της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Παρών στην εκδήλωση ήταν εκτός του Προέδρου της Γ΄ Κ.Ο.Π. και ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Νίκος Παπαδόδημας.

Ο κ. Τσιρώνης χαιρέτησε την πρωτοβουλία και το έργο των Θηροφυλάκων και δήλωσε: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε καμία παραβίαση ούτε του νόμου, ούτε του δημοσίου συμφέροντος ούτε της προστασίας του περιβάλλοντος. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν καταστρέφοντας τις ηχομιμητικές συσκευές. Είναι και θέμα εκπαίδευσης να καταλάβουν οι άνθρωποι πόσο κακό κάνουν στο περιβάλλον γύρω τους. Πέρα από τις όποιες διαφωνίες η εξολόθρευση θηραμάτων με τέτοιες παγίδες δεν μπορεί να βρίσκει σύμφωνους ούτε τους κυνηγούς».

Ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε: «Στόχος μας είναι η αειφόρος ανάπτυξη και η ορθολογική διαχείριση του θηραματικού πλούτου, η διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος, διότι αυτονόητα χωρίς ζωντανό και πλούσιο περιβάλλον δεν θα υπήρχε και θήραμα. Οι λαθροθήρες αποτελούν ξένο σώμα για εμάς».

Σχετικά με την υπογραφή της νέας ρυθμιστικής για τη θήρα, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου δήλωσε: «Το διοικητικό Συμβούλιο της ΚΣΕ ενεργώντας συντεταγμένα και συνολικά και με τεκμηριωμένες θέσεις διεκδίκησε και τελικά κέρδισε μια αποδεκτή ρυθμιστική απόφαση για την κυνηγετική περίοδο 2015-2016. Ο καθένας μας με τον τρόπο του, αλλά και όλοι μαζί προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε τα συμφέροντα των κυνηγών που εκπροσωπούμε σχεδόν αλώβητα και από ό,τι φαίνεται το καταφέραμε. Έχει σημασία οι κυνηγοί να συστρατεύονται στους Κυνηγετικούς Συλλόγους διότι μόνον με ενότητα μπορούμε να διεκδικούμε και να κερδίζουμε».

Αναφερόμενος δε ο κ. Μαρκόπουλος στον κ. Τσιρώνη δήλωσε: « Ο Υπουργός λειτούργησε ως υπεύθυνος Υπουργός της Κυβέρνησης παραμερίζοντας προσωπικές και κομματικές θέσεις και ενήργησε εξετάζοντας το δίκαιο και τεκμηριωμένο αίτημα 200.000 πολιτών. Τα δημοσιεύματα δε των τελευταίων ημερών απ’ ό,τι φαίνεται τον αδικούν».



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading