Σύλληψη λαθροκυνηγών το Δεκαπενταύγουστο στην Αρκαδία

oplo provoleas

Το βράδυ της Παρασκευής 14 Αυγούστου, παραμονή της Παναγίας, της μεγαλύτερης γιορτής του καλοκαιριού, τρία άτομα αρματώθηκαν με όπλο και προβολέα και βγήκαν να κυνηγήσουν νυχτιάτικα στην περιοχή της λίμνης Τάκα στην Τεγέα Αρκαδίας. 

Οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες Νίκος Φούτρης του Κ.Σ. Τρίπολης και Μανώλης Ξυδιάς του Κ.Σ. Άστρους εντόπισαν και συνέλαβαν τα 3 άτομα με τις κατηγορίες άσκηση θήρας με χρήση προβολέων-ελκυστικών φώτων, παραποίηση κυνηγετικού όπλου με ενσωμάτωση φακού και άσκηση θήρας σε περίοδο που απαγορεύεται.

Από τα ξημερώματα Σαββάτου έως το βράδυ κρατήθηκαν στο Δασαρχείο Τρίπολης όπου έγινε κατάσχεση των όπλων, των φακών και του αυτοκινήτου και ο εισαγγελέας διέταξε την μεταγωγή τους στο δικαστήριο. Λόγω των εορτών δεν ολοκληρώθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και ορίστηκε δικάσιμος στα τέλη Σεπτεμβρίου.  Σε επικοινωνία που είχε το ArcadiaPortal με τον πρόεδρο του κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Γιώργο Ρουμελιώτη ο ίδιος δήλωσε:

Για την ομοσπονδιακή θηροφυλακή δεν υπάρχει ούτε γιορτή ούτε αργία, αλλά το καθήκον μας είναι να εντοπίζουμε και να οδηγούμε στη δικαιοσύνη, οποιοδήποτε λειτουργεί σε βάρος των νόμιμων κυνηγών.

Πληροφορίες: ArcadiaPortal



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading