Στο «στόχαστρο» το παράνομο νυχτερινό κυνήγι λαγού αλλά και τα σκυλιά χωρίς σήμανση

kunigoi

Ελέγχους για την τήρηση της νομιμότητας σε ότι αφορά τις διατάξεις περί θήρα πραγματοποιεί η Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου σε όλο το νησί και μιλώντας για το θέμα αυτό ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διονύσης Θωμόπουλος σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει επιβληθεί κάποια μήνυση.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον ρυθμό έκδοσης νέων αδειών ως ικανοποιητικό και έκανε ειδική αναφορά στους ελέγχους που αφορούν το κυνήγι του λαγού αλλά και τα κυνηγετικά σκυλιά.

«Η δική μας υποχρέωση είναι και να ελέγχουμε αλλά και να ενημερώνουμε για την ασθένεια της λύσσας Οι κυνηγετικοί σκύλοι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με αντιλυσσικό εμβόλιο, να έχουν βιβλιάριο αλλά και μικροτσίπ γιατί το φαινόμενο της εγκατάλειψης των αδέσποτων έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Οι κυνηγοί θα ελέγχονται και για αυτά τα ζητήματα» σημείωσε κ. Θωμόπουλος.

Ειδικά για το κυνήγι κοντά σε κατοικημένες περιοχές και καταγγελίες που γίνονταν για αυτό το θέμα τα προηγούμενα χρόνια, σημείωσε πως είναι μια κατάσταση που πολύ δύσκολα αντιμετωπίζεται, καθώς το νησί είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένο.

«Αυξημένη βαρύτητα κατά τη γνώμη μου έχει και το νυχτερινό κυνήγι του λαγού, που επίσης γίνεται …εθιμικά στη Ζάκυνθο. Υπάρχει το μειονέκτημα ότι με το που θα κινητοποιηθεί ένα αυτοκίνητο δικό μας, γίνεται γρήγορα αντιληπτό! Αυτό σημαίνει πως υπάρχει εκ των πραγμάτων αδυναμία για  να κάνουμε εύκολα συλλήψεις επ’ αυτοφώρω» τόνισε, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι ο αριθμός των αδειών που έχουν εκδοθεί είναι μεγαλύτερος από πέρυσι.

Πηγή: ΕΡΜΗΣnews.gr



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Θήρα

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading