Όλα… ανοιχτά για το Τμήμα Δασοπονίας Καρδίτσας

Όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον του Τμήματος Δασοπονίας της Καρδίτσας μετά τη συνάντηση που είχε χθες στο γραφείο της με φορείς της Καρδίτσας η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου.

Η κ. Αναγνωστοπούλου ενημερώθηκε λεπτομερώς για την ιστορία του Τμήματος και τις υποδομές που διαθέτει και εκφράστηκε θετικά για το μέλλον του. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές Τρίτη στην Αθήνα και συμμετείχαν σε αυτή: Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Παναγιώτης Γούλας, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας κ.κ. Λάππας Σπυρίδων και Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Παντής Ιωάννης, ο Δήμαρχος Καρδίτσας, κ. Φώτης Αλεξάκος, ο Αν. Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Βραχνάκης Μιχαήλ, ο Πρόεδρος του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Μπίρτσας Περικλής, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αντικείμενο της συνάντησης όπως προαναφέρθηκε ήταν το επίμαχο θέμα της διατήρησης της λειτουργίας του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Θεσσαλίας καθώς με το σχέδιο «Αθηνά» το εν λόγω Τμήμα την 31/10/2018 καταργείται και εντάσσεται στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Στη συζήτηση τέθηκε υπόψη η σκοπιμότητα της διατήρησης της λειτουργίας του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Θεσσαλίας με τους βουλευτές και τον Δήμαρχο Καρδίτσας να υποστηρίζουν θερμά την κατάργηση των άδικων διατάξεων των προεδρικών διαταγμάτων που προσδιορίζουν τη μεταφορά του Τμήματος στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας με έδρα το Καρπενήσι και τονίστηκε ιδιαίτερα η βούληση της τοπικής κοινωνίας της Καρδίτσας για συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος με την υφιστάμενη μορφή του.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε ότι το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Θεσσαλίας με έδρα την Καρδίτσα περιλαμβάνει σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις επιφάνειας 4.300 τ.μ. με σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό, αμφιθέατρα, βιβλιοθήκη, λέσχη φοιτητών, γρα- φεία διοίκησης ενώ η πολύχρονη ύπαρξή του είναι συνδεδεμένη με σημαντική προσφορά στο φυσικό περιβάλλον της Θεσσαλίας.

http://www.neosagon.gr



ΚατηγορίεςΕκπαίδευση - Επιμόρφωση

Tags: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading