Καστοριά: Σύλληψη για παράνομη υλοτομία

ylotomia_aloga

Έναν 53χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, συνέλαβαν για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα, χθες Πέμπτη το μεσημέρι σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμιάς.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και της λαθροϋλοτομίας, αστυνομικοί εντόπισαν σε δασική περιοχή των Κομνηνάδων Καστοριάς, κοντά στην Ελληνοαλβανική οριογραμμή, τρεις αλλοδαπούς να υλοτομούν σε δημόσια δασική έκταση χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να τους συλλάβουν, οι δυο  αλλοδαποί εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο της περιοχής διέφυγαν προς το Αλβανικό έδαφος, ενώ ο 53χρονος συνελήφθη.

Οι τρεις αλλοδαποί είχαν προβεί στην κοπή ξυλείας οξιάς περίπου 1,5 τόνου, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 τσεκούρια με ξύλινη λαβή και 3 άλογα.

kast-paranomh ulotomia1

Τα άτομα που διέφυγαν τη σύλληψη αναζητούνται, ενώ ο 53χρονος που όπως προέκυψε από την έρευνα εισήλθε παράνομα στο Ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση, θα οδηγηθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Πηγή: ΕΡΤ



ΚατηγορίεςΥλοτομίες

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading