Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιστημονική ημερίδα του προγράμματος FORESMIT

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, στο χώρο του αμφιθεάτρου της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, η ημερίδα που διοργάνωσαν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η Διεύθυνση Δασών Ξάνθης, στο πλαίσιο του προγράμματος FORESMIT, με θέμα «Ο ρόλος των περιαστικών δασών στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής».

Την εναρκτήρια τελετή της ημερίδας τίμησε με την παρουσία του και απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο αναπληρωτής πρύτανης του Δ.Π.Θ. Αν. Καθηγητής Φώτιος Μάρης.

Στην ημερίδα χαιρετισμό απέστειλε ο ασκών καθήκοντα γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Νικήτας Φραγκισκάκης. Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Ξάνθης κ. Παναγιώτης Μουχταρίδης και ο Δασάρχης Ξάνθης κ. Χρήστος Μήλιος.

Στην πρώτη ενότητα της ημερίδας, η καθηγήτρια Καλλιόπη Ραδόγλου  παρουσίασε τους στόχους και τις δράσεις του προγράμματος FORESMIT και ακολούθησε η παρουσίαση των χειρισμών και μεθόδων που θα πραγματοποιηθούν στα δύο περιαστικά δάση, της Ξάνθης και της Φλωρεντίας, από τους ερευνητές Alessandra Lagomarsino,συντονίστρια του προγράμματος και τους Alessandro Paletto, και Ugo Ciavetta.

Στη δεύτερη ενότητα μίλησαν για το περαστικό δάσος της Ξάνθης ο Αν. Καθηγητής Ηλίας Μήλιος και ο Διευθυντής Δασών Ξάνθης, κ. Παναγιώτης Μουχταρίδης. Ακολούθησε η παρουσίαση των δράσεων και του έργου του δασαρχείου Ξάνθης από τον Δασάρχη Ξάνθης, κ. Χρήστο Μήλιο. Οι εισηγήσεις της ημερίδας έκλεισαν με την η παρουσίαση, από τον δασολόγο Δημήτρη Κεραμιτζή, του προγράμματος SEEMLA: Αειφορική Αξιοποίηση Βιομάζας από Οριακές Γαίες για Παραγωγή Ενέργειας στην Ευρώπη.

Στο τέλος ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων. Η συμμετοχή στις εργασίες της ημερίδας ήταν σημαντική, κυρίως από δασολόγους και δασοπόνους των δασικών υπηρεσιών, υπαλλήλους των ΟΤΑ, πανεπιστημιακό προσωπικό και φοιτητές δασολογίας.

.

.

.



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Συνέδρια - Ημερίδες

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading