Αυστηρές ποινές για λαθροθήρες ζητά ο Σύνδεσμος Οπλοπωλών

Thira kunigos oplo

Αυστηρές ποινές για τους λαθροθήρες ζητά με ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οπλοπωλών

ΚΥΠΡΟΣ: Όπως όλα δείχνουν, ο αυξημένος αριθμός περιστατικών λαθροθηρίας αγρινού ώθησε το Σύνδεσμο στο να εκφράσει επισήμως τον προβληματισμό του και την ανησυχία του. Αρνητικό παράγοντα, σύμφωνα με την ανακοίνωση διαδραματίζει η σοβαρή καθυστέρηση στην εκδίκαση των υποθέσεων λαθροθηρίας, ενώ κατά τα τελευταία τρία χρόνια οι ποινές που επιβλήθηκαν κρίνονται ως απελπιστικά ανεπαρκείς.

“Εν αναμονή του νέου νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει τις ποινές λαθροθηρίας, ευελπιστούμε ότι αυτές θα είναι αποτρεπτικές και θα ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα”, τονίζει. Παράλληλα, αναφέρει, θα πρέπει να εξευρεθούν κονδύλια για αντιμετώπιση της λαθροθηρίας, πέραν από αυτά που διαθέτει Ταμείο Θήρας.

Επίσης, σημειώνει, σε ό,τι αφορά πρόσωπα που κατ’ επανάληψη έχουν καταδικαστεί για υποθέσεις λαθροθηρίας, θα πρέπει να επιβάλλεται στέρηση κατοχής όπλου.

Καταλήγοντας, διευκρινίζει ότι είναι σημαντικό η κοινωνία να λάβει τα σωστά μηνύματα και να διαμορφώσει την πραγματική εικόνα. “Ο κυνηγόκοσμος, αλλά και ευρύτερα όλοι οι νομοταγείς κάτοχοι όπλων, ουδεμία σχέση έχουν με την λαθροθηρία αλλά και γενικότερα με την παρανομία”.

Πηγή ΚΥΠΕ

http://www.sigmalive.com



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading