Σε ύφεση οι πυρκαγιές στη δυτική Αττική

Πυροσβέστες συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Δερβενάκια Κορινθίας, Δευτέρα 18 Απριλίου 2016Φωτιά μαίνεται από το μεσημέρι, στα σύνορα Αργολίδος Κορινθίας κοντά στα Δερβενάκια.  Πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πελοπόννησο δίνουν μάχη με την πυρκαγιά. Η φωτιά είναι σε δύσβατη περιοχή  και λόγω των ανέμων η πυρόσβεση είναι αρκετά δύσκολη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Τις 56 έφτασαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα και οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Σήμερα και κατά τις μεσημβρινές ώρες εκδηλώθηκαν πέντε πυρκαγιές, μόνο στην περιοχή της δυτικής Αττικής, όπου ήδη οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο την χτεσινή πυρκαγιά, στις ‘Ακρες Μεγάρων, η οποία οφείλεται σε εμπρησμό από αμέλεια.

Από τις πέντε πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα στη δυτική Αττική, οι τρεις σβήστηκαν αμέσως, πριν προλάβουν να προξενήσουν ζημιές, ενώ οι δύο άλλες είναι αυτή την ώρα σε ύφεση.

Το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, με αφορμή τις τελευταίες πυρκαγιές, αλλά και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται τις επόμενες μέρες κάνει έκκληση στους πολίτες:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς αυτή θα καταφθάνει.

3. Να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading