Αναβάθμιση της θηροφυλακής

 

thirofilaki

«Ένας από τους βασικούς στόχους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι και η αναβάθμιση της θηροφυλακής έτσι ώστε να είναι περισσότερο αποτελεσματική μέσα από διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο», αναφέρει η απάντηση του αρμόδιου υπουργού, κ. Τσιρώνη, σε Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κ. Χρήστο Χατζησάββα.

Ο κ. Χατζησάββας, με αφορμή το περιστατικό εντοπισμού και κατάσχεσης δεκάδων παγίδων συλλήψεως αγρίων ωδικών πτηνών σε χώρο του κτηρίου όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος (δείτε ΕΔΩ), κατέθεσε ερώτηση με την οποία καλούσε το αρμόδιο υπουργείο να απαντήσει, εάν:

«1. Θα επανεξετάσει ή θα επαναξιολογήσει τις προϋποθέσεις κατά τις οποίες κατέστη αδικαιολογήτως αναγκαία: η κατάργηση του θεσμού της θηροφυλακής, η αποτελεσματικότητα της οποίας καθιστούν απαραίτητη την ενίσχυση του κύρους της;

2. Θα αξιολογήσει τις αντικειμενικές συνθήκες και τα υπάρχοντα στοιχεία περί της αποτελεσματικότητας της θηροφυλακής».

Ο βουλευτής της Χ.Α. τονίζει στην ερώτησή του ότι «η θεσμική θωράκιση της θηροφυλακής την οποία οι ίδιοι οι κυνηγοί οργάνωσαν και λειτουργεί πάνω από 15 χρόνια, προεξοφλεί την διατήρηση της τάξεως και διαφύλαξη της ελληνικής υπαίθρου».

Στην απάντηση του κ. Τσιρώνη, επισυνάπτεται και το υπ’ αριθμ. πρωτ. 47/1716/10-6-2016 έγγραφο της Δ/νσης Διαχείρισης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος/ΥΠΕΝ.

dasarxeio.com



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading