«Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη ρυθμιστική για το κυνήγι»

tsironis

Διαβεβαίωση του αν. υπουργού Περιβάλλοντος σε εκπροσώπους των κυνηγών στην Ηλεία. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο μέγιστος αριθμός αγριόχοιρων, που επιτρέπεται να θηρεύει ο κάθε κυνηγός στην ημερήσια έξοδό του.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές όσον αφορά τη νέα ρυθμιστική για το κυνήγι. καθώς και την άσκηση της θήρας στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, έδωσε σε εκπροσώπους των κυνηγών ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης. κατά την πρόσφατη παρουσία του στην Ηλεία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτη» (ρεπορτάζ: Κώστας Αντωνόπουλος), στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Γ ΚΟΠ κ. Κώστα Μαρκόπουλο καθώς και τους προέδρους των Κυνηγετικών Συλλόγων Πύργου και Ζαχάρως κ.κ. Αλκή Κωνσταντόπουλο και Χρήστο Πλιάγκο αντίστοιχa, ο κ. Τσιρώνης δήλωσε ότι η κυνηγετική περίοδος θα παραμείνει στο ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια.

13669549_1157853977589266_2708170176060368790_n

Από τη συνάντηοη που είχαν οι εκπρόσωποι των κυνηγών κ.κ. Κ. Μαρκόπουλος, Χρ. Πλιάγκος και Αλκής Κωσνταντόπουλος, με τον ον. υπουργό Περιβάλλοντος στο περιθώριο του συνεδρίου που έγινε στην Αρχ. Ολυμπία.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπορτάζ, ο αν, υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ν’ αυξηθεί ο μέγιστος αριθμός αγριόχοιρων, που επιτρέπεται να θηρεύει ο κάθε κυνηγός στην ημερήσια έξοδό του, δεδομένου και της σημαντικής αύξησης των πληθυσμών τους που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Στο μεταξύ, όσον αφορά το κυνήγι στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, ο καταγόμενος από την Ηλεία πολιτικός ανέφερε στη διάρκεια της συνάντησης ότι στη νέα ρυθμιστική θα περιλαμβάνεται η κανονική άσκηση του κυνηγιού στην περιοχή, μετά την καθολική απαγόρευση που όπως είναι γνωστό έχει επιβάλλει η πρόσφατη υπουργική απόφαση. Ν’ αναφερθεί ότι η κανονική διεξαγωγή του κυνηγιού στον Κυπαρισσιακό αναμένεται να περιλαμβάνεται και στο νέο Π Δ. το οποίο πρόκειται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα.

.

.

.

.

 

Μοιραστείτε το!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: