Στα δίχτυα της δασικής υπηρεσίας με 670 ξόβεργες

Μεγάλη επιτυχία της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου. Καίριο κτύπημα στην παράνομη σύλληψη και αιχμαλωσία ωδικών πτηνών. Συνελήφθη 35χρονος με 670 ξόβεργες.

xoberges

Ένα ακόμα περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει την οργανωμένη και σοβαρή δουλειά που γίνεται στην προσπάθεια της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου να ελέγξει την λαθροθηρία και να προστατέψει την άγρια πανίδα.

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Πέμπτης (22/9), μετά από  συστηματική παρακολούθηση, δασοφύλακες συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω 35χρονο κάτοικο Ρόδου για παράνομη κατασκευή και κατοχή ξόβεργων. Στην κατοχή του βρέθηκαν 670 ξόβεργες έτοιμες για χρήση και κατασκευασμένες από τον ίδιο.

Οι ξόβεργες κατασχέθηκαν, σχηματίστηκε δικογραφία και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Οι δασοφύλακες της Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσου, παρά το βαρύ φόρτο εργασίας (έλεγχοι για παράνομες εκχερσώσεις και καταλήψεις, πρόληψη και καταστολή της λαθροϋλοτομίας, αγροζημιές,  δασικές πυρκαγιές, δικαστικές υποθέσεις, κ.α.), πραγματοποιούν καθημερινούς ελέγχους προκειμένου να αποτρέψουν κάθε απόπειρα παράνομης σύλληψης και παγίδευσης ειδών της άγριας πανίδας.

.

.

.

 



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Θήρα

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Εάν δεν πιάσουν τους μεταπωλήτές, τους αγοραστές, αυτούς που επι της ουσίας προκαλούν την ζήτηση , δεν θα σταματήσει αυτή η μάστιγα.

  2. ειχε και δικιτικο προστιμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading