Γ. Τσιρώνης: Κύρωση, στη βουλή, της συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή

Η χώρα μας είναι από τις χώρες που θα πληγούν περισσότερο σε σχέση με άλλες από την κλιματική αλλαγή λόγω της νησιωτικότητας και του ορεινού όγκου, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος. Ο κ. Γιάννης Τσιρώνης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, με αφορμή την κύρωση σήμερα στη Βουλή της συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή

«Το κόστος της κλιματικής αλλαγής για την Ελλάδα, όπως πάμε, θα είναι 700 δις ευρώ μέχρι το 2100, δηλ 8 δισ το χρόνο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος. Ο κ. Τσιρώνης εξήγησε ότι τα φαινόμενα διάβρωσης, σε συνδυασμό με τη ζώνη που είναι η Ελλάδα και η οποία απειλείται με ερημοποίηση, θέτει τη χώρα μας, στην κατηγορία των χωρών με μεγάλες συνέπειες. Ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι εάν η στάθμη της θάλασσας ανέβει, σε λίγο θα εξαφανιστούν οι υπέροχες παραλίες μας. Το κόστος της κλιματικής αλλαγής όπως πάμε, θα είναι για την Ελλάδα, μέχρι το 2100, 700 δις ευρώ δηλ 8 δισ το χρόνο, ενώ, όπως είπε, από τον ΟΗΕ υπολογίζονται 100 εκατομμύρια πρόσφυγες, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ.Τσιρώνης τόνισε ότι η συμφωνία του Παρισιού είναι σημαντική γιατί επιτέλους της υπογράφουν όλα τα κράτη και κυρίως οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ινδία, κάτι που δεν είχε γίνει στο Κιότο. Επεσήμανε ότι το σημαντικό σε αυτή τη συμφωνία επίσης είναι ότι υπήρξαν δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες που συνέβαλαν θετικά, τα κινήματα που πίεζαν, αλλά και κάποιες δυτικές επιχειρήσεις, δηλαδή ο ιδιωτικός παράγοντας.

Ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε ότι στην Ευρώπη συμφώνησαν οι χώρες να είναι ενωμένες επί των θεμάτων και όχι με εθνική ατζέντα η κάθε μία, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες με άλλη υποδομή και κατά συνέπεια με μεγάλες αντιθέσεις. Κατέληξε λέγοντας ότι στο υπουργείο πιστεύουν ότι οι στόχοι της χώρας πρέπει να είναι φιλόδοξοι και αυτό γιατί, η Ελλάδα είναι έντονα εισαγωγική σε καύσιμα και πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι μας συμφέρει να τα αντικαταστήσουμε με άλλες ενέργειες όπως βιομάζα ή βιοαέριο, πρόσθεσε ο κ. Τσιρώνης.

Πηγή: www.ert.gr | Πρώτο Πρόγραμμα



ΚατηγορίεςΠεριβάλλον

Tags: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading