Π. Καμμένος: Στο υπ. Εθνικής Άμυνας οι μηνύσεις για τις «καλύβες» του Δέλτα

Tην τελική φάση της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016 παρακολούθησε στην Αλεξανδρούπολη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με το reportal.gr, στο περιθώριο της άσκησης ο κ. Καμμένος είχε μια σύντομη συνομιλία με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής που έθεσαν για άλλη μία φορά στον Υπουργό το θέμα των καλυβών του Δέλτα του Έβρου, καθώς παρά τις δεσμεύσεις του -στο πρόσφατο κιόλας παρελθόν- πολλοί ιδιοκτήτες καλυβών συνεχίζουν να δέχονται αποφάσεις που διατάσσουν την κατεδάφισή τους.

Ο κ. Καμμένος παρέσχε για άλλη μία φορά τη διαβεβαίωση ότι οι καλύβες του Δέλτα θα παραμείνουν ως έχουν και εφόσον τα εξώδικα συνεχίσουν να αποστέλλονται, θα υπάρξει ειδική μέριμνα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πιο συγκεκριμένα, το ΥΕΘΑ θα πιστοποιεί εγγράφως την αναγκαιότητα ύπαρξης των καλυβών στην περιοχή και ως εκ τούτου, με αυτά τα έγγραφα οι ιδιοκτήτες θα απαλλάσσονται από την «υποχρέωση» που τους επιβάλλουν τα εξώδικα.

Χαρακτηριστική είναι η φράση που αναφέρει το ρεπορτάζ του antinews.gr, «ο κ. Καμμένος τους είπε ότι αυτοί οι οικισμοί θεωρούνται προωθημένα φυλάκια της Εθνοφυλακής και, ως εκ τούτου, το Δασαρχείο αν θέλει, ας στείλει τις μηνύσεις στο υπουργείο Άμυνας».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε όμως ότι το συγκεκριμένο μέτρο (ειδική μέριμνα από το Υπ. Εθνικής Άμυνας) ισχύει μόνο για τις υπάρχουσες καλύβες και πως αν τυχόν υπάρξει άλλου είδους οικοδομική δραστηριότητα στο Δέλτα, τότε θα εξετάζεται υπό διαφορετικό πρίσμα. Ο κος Καμμένος είπε χαρακτηριστικά: «Αν κάποιος πάει να χτίσει βίλα εκεί, θα το αντιμετωπίσουμε αλλιώς».

Πληροφορίες από: reportal.gr  και antinews.gr

Σ.σ.: Θα είχε ενδιαφέρον η απάντηση του κ. Καμμένου στο υποθετικό ερώτημα εάν τα «προωθημένα φυλάκια της Εθνοφυλακής» μπορούν να νοικιάζονται και για διανυκτερεύσεις.

delta



ΚατηγορίεςΔόμηση - Αυθαίρετα

Tags: , , , ,

2 replies

  1. O υπουργός εθνικής άμυνας με ποια ιδιότητα επί του συγκεκριμένου αντικειμένου ομιλεί; Εφόσον επιθυμεί οι καλύβες αυτές να θεωρούνται προωθημένα φυλάκια της εθνοφυλακής, οφείλει να προβεί σε σχετικές ενέργειες προς την κυβέρνηση, μέλος της οποίας είναι και ο ίδιος.
    Το Δασαρχείο δεν ενεργεί αυτοβούλως, αλλά εφαρμόζει τις διατάξεις που η βουλή των Ελλήνων έχει ψηφίσει, αλλά και οι κανονισμοί της Ε.Ε και οι διεθνείς συμβάσεις επιβάλουν. Ας απαντήσει ο υπουργός σε αυτά και όχι να απαξιώνει το δασαρχείο για τις πράξεις αυτές. Στην περίπτωση που το δασαρχείο πράξει το αντίθετο, θα υποστεί τις κυρώσεις του νόμου από την ίδια τη δημόσια διοίκηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading