«The president», ένα δένδρο με ηλικία 3.200 ετών τόσο μεγάλο που δεν αποθανατίστηκε ποτέ ολόκληρο – τουλάχιστον μέχρι σήμερα

president-1-799x423

Μετάφραση & Επιμέλεια:
Ελένη Ραντζούδη,
Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος

Η γιγάντια Σεκόγια «The president» δεν κατέχει αυτό το προσωνύμιο λόγω της γηραιότητος της, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δένδρα στον κόσμο που έχει ύψος 73,5 μέτρα, διάμετρο 8,2 μέτρα, όγκο 1.274,3 κυβικά μέτρα και υπολογίζεται η ηλικία της στα 3.200 χρόνια. Δεν είχε φωτογραφηθεί ποτέ ολόκληρη μέχρι την στιγμή που ένας επιστήμονας – αναρριχητής ανέλαβε αυτό το έργο.

Η κορυφή της γιγάντιας Σεκόγιας «The president» καλυμμένη με χιόνι.

Η κορυφή της γιγάντιας Σεκόγιας «The president» καλυμμένη με χιόνι.

Χρειάστηκαν 32 μέρες δουλειάς και 126 φωτογραφίες που ενώθηκαν για να αποδώσουν μια καταπληκτική εικόνα. Ο Michael “Nick” Nichols δούλεψε για την φωτογραφία του δένδρου που τελικά δημοσιεύτηκε στο National Geographic – και αντιπροσωπεύει κυριολεκτικά 110 γενιές ανθρώπων.

«The president» σε όλο του το μεγαλείο – καθώς 126 εικόνες ενώθηκαν για δώσουν το μεγαλειώδες αποτέλεσμα.

Επιπλέον, θα ήταν απαραίτητο να σταθούν 46 άνθρωποι ο ένας πάνω στο κεφάλι του άλλου με ύψος (κατά μέσο όρο) 1,62 μέτρα, ώστε καταφέρουν να φτάσουν σε ύψος την κορυφή του «The president». Το απίθανο δένδρο συνεχίζει να αναπτύσσεται αυξάνοντας τον όγκο του κάθε χρόνο κάτι που το καθιστά ένα από πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα δένδρα στον κόσμο.


Πηγή: http://www.techly.com.au

.


.
Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 09.10.2016



ΚατηγορίεςΔιάφορα, Χλωρίδα

Tags: , ,

1 replies

  1. σε ποια περιοχη βρισκεται?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading