Δυσχέρειες λόγω ανεξέλεγκτης τοποθέτησης μελισσιών

Αναγκαία χαρακτηρίζεται η συνεργασία των μελισσοκόμων με τις δασικές αρχές της Ηλείας, για την αποφυγή προβλημάτων που παρατηρούνται αυτή την περίοδο κατά την τοποθέτηση των κυψελών σε διάφορα σημεία του Νομού.

melissokomia

Μεγάλη συχνότητα ωστόσο τοποθέτησης μελισσιών, παρατηρείται στην περιοχή του δρυοδάσους Φολόης και του οροπεδίου Λάλα, όπου συχνά παρατηρούνται δυσχέρειες όσον αφορά την κτηνοτροφία και γενικά τους δασόβιους πληθυσμούς.

Όπως εξήγησε στην «ΠΡΩΤΗ» ο δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας, οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να ενημερώνουν την δασική υπηρεσία κατά την τοποθέτηση των κυψελών, καθώς η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση δημιουργεί προβλήματα σε όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος για την απώλεια ή την καταστροφή τους.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για τη συνεργασία που υπάρχει με τους μελισσοκόμους,  με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επικοινωνία καθώς αυτή την περίοδο τοποθετούν τις κυψέλες  τους στην περιοχή του δρυοδάσους Φολόης και του οροπεδίου του Λάλα.  Θα  πρέπει να είμαστε σε επικοινωνία γιατί πολλές φορές η ανεξέλεγκτη τοποθέτηση δημιουργεί προβλήματα και σε εμάς και στους δασόβιους πληθυσμούς, αλλά και στους ίδιους» ανέφερε ο κ. Λάττας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.protinews.gr

Μοιραστείτε το!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: