Τελικά, πόσοι κυνηγούν χωρίς άδεια θήρας; Άλλες δυο συλλήψεις από την Γ´ Κ.Ο.Π.

thirof_gkop

Ανακοίνωση
Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Τους τελευταίους μήνες, οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ´ Κ.Ο.Π.) κάνουν πολύ συστηματική και οργανωμένη δουλειά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους στη φύλαξη της άγριας πανίδας. Αρκεί να παρακολουθήσει κάποιος τις ανακοινώσεις που εκδίδει, σχεδόν καθημερινά, η Γ´ Κ.Ο.Π.  για να διαπιστώσει ότι χάρη στις προσπάθειες των θηροφυλάκων της πολλοί λαθροθήρες οδηγούνται στη δικαιοσύνη. Τα τελευταία περιστατικά που έγιναν γνωστά αφορούν παράνομη μεταφορά κυνηγετικού όπλου άνευ άδειας θήρας το πρώτο και παράνομη άσκηση θήρας άνευ άδειας το δεύτερο.

Η ανακοίνωση της Γ´ Κ.Ο.Π. αναφέρει τα εξής:

«Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 ο θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Καμαρών Αχαΐας κατά την άσκηση των καθηκόντων του στην περιοχή των Καλαβρύτων και συγκεκριμένα στην θέση «Σφαγεία» εντόπισε να κινείται αγροτικό όχημα στο οποίο κατά τον έλεγχο βρέθηκε εντός του οχήματος κυνηγετικό όπλο. Ο κάτοχος του κυνηγετικού όπλου δεν κατείχε άδεια θήρας θεωρημένη για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο. Υπεβλήθη η σχετική μήνυση για παράνομη μεταφορά κυνηγετικού όπλου άνευ άδειας θήρας όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

»Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Πάτρας και Κάτω Αχαΐας αντίστοιχα, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή Πετροχωρίου Δήμου Δυτικής Αχαΐας εντόπισαν ένα άτομο να κρατά στα χέρια του κυνηγετικό όπλο ασκώντας θήρα. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν κατείχε άδεια θήρας θεωρημένη για την κυνηγετική περίοδο 2016-2017 ενώ δεν παρέδωσε το κυνηγετικό του όπλο και τα φυσίγγια όπως προβλέπεται από τον Νόμο περί Θήρας. Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη άσκηση θήρας άνευ άδειας καθώς επίσης για άρνηση ελέγχου όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.».


.
Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 02.12.2016

follow_fb.gif



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading