Κομισιόν: Έτοιμη να παρέμβει για τα αμπελοπούλια στη Κύπρο

Η Κομισιόν ζητά ενημέρωση από τις κυπριακές αρχές σε σχέση με τον πρόσφατο νόμο που υιοθετήθηκε για την προστασία και τη θήρευση πτηνών στην Κύπρο και είναι έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις κοινοτικές οδηγίες, προειδοποιεί σήμερα η Κομισιόν σύμφωνα με τον αρμόδιο Εκπρόσωπο Ενρίκο Μπρίβιο.

Συγκεκριμένα η Κομισιόν, απαντώντας σε ερώτημα του ΚΥΠΕ σε σχέση με τον πρόσφατο νόμο, δηλώνει δια του αρμοδίου εκπροσώπου ότι “η Κομισιόν παρακολουθεί στενά το ζήτημα της προστασίας των πτηνών στην Κύπρο”.

“Οι τυχόν αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία θα πρέπει να κοινοποιηθούν από τις κυπριακές αρχές”, λέει ο Ενρίκο Μπρίβιο για τον νέο νόμο.

Όπως εξηγεί: “στη συνέχεια, η Κομισιόν θα επαληθεύσει κατά πόσον ο νόμος συμμορφώνεται αποτελεσματικά με τους αυστηρούς όρους της οδηγίας για τα πτηνά όσον αφορά τα μη θηρεύσιμα είδη”.

Τέλος προειδοποιεί ότι “σε περίπτωση που προκύψει ζήτημα μη συμμόρφωσης, η Κομισιόν θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την αποκατάσταση της κατάστασης.”

Homepage



ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Θήρα

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading